Πολιτική

Γιώργος Κατρούγκαλος: H ΝΔ δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία αλλά και για την αλήθεια

Γιώργος Κατρούγκαλος: H ΝΔ δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία αλλά και για την αλήθεια
Γιώργος Κατρούγκαλος: Μέσω μιας δημοσίευσης, σχολιάζει το πώς εξελίσσονται οι εμβολιασμοί κατά το κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αντιπαράθεσή του με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο, και την άρνηση δύο υπουργών να του απαντήσουν σχετικά με τη δήλωσή του για το γεγονός ότι «η Ελλάδα είναι πέμπτη στους εμβολιασμούς».

Πιο αναλυτικά, στην ανάρτησή του αναφέρει το εξής: «Σήμερα ρώτησα δύο υπουργούς για το fake news του υφυπουργού στον πρωθυπουργό (δηλαδή την φωνή του κ. Μητσοτάκη), ότι η Ελλάδα είναι 5η στην κούρσα των εμβολιασμών. Αντί για τους υπουργούς, μου απάντησε το… παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας».

Ακολούθως ο κ. Κατρούγκαλος παραθέτει «τη δήλωση Σκέρτσου αλλά και τα επίσημα στοιχεία», όπως χαρακτηριστικά εξηγεί, που δείχνουν ότι είναι 16η στις 27 χώρες (ως ποσοστό εμβολιασμένων στο σύνολο του πληθυσμού) η Ελλάδα, την ημέρα της δήλωσης του κ. Σκέρτσου, χειρότερα από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολύ πίσω από τις πρωτοπόρες χώρες».

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης λοιπόν. Ή παραφράζοντας ότι είπα στη Βουλή, η ΝΔ δεν είναι επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και την αλήθεια», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κατρούγκαλος.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με ό,τι ανέφεραν πηγές από την ΚΟ της ΝΔ, «ο κ. Κατρούγκαλος συγχέει, σκοπίμως ή από άγνοια, διαφορετικούς δείκτες, για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας», σχολιάζουν πηγές της ΚΟ ΝΔ για όσα καταλόγισε νωρίτερα στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος. «Ο κ. Σκέρτσος διευκρίνισε ότι αναφερόταν στον ημερήσιο ρυθμό των εμβολιασμών και όχι στο σύνολο των εμβολιασμών».

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ενημερώνεται για τη διαχείριση της πανδημίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει νωρίτερα: «Πρόσφατα ο κ. Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο άνθρωπος δηλαδή που μιλά για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, έλεγε ότι η Ελλάδα είναι πέμπτη στην κούρσα των εμβολιασμών. Όταν έκανε αυτή τη δήλωση, 31 Ιανουαρίου, ήμασταν 16οι στην ΕΕ, κάτω από τον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο. Σήμερα εξακολουθούμε να είμαστε χειρότερα από τον ευρωπαϊκό ΜΟ: το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι 2,79% στο σύνολο του πληθυσμού στην Ελλάδα με ευρωπαϊκό ΜΟ στο 3%. Γιατί χρειαζόταν αυτό το fake news; Υπηρετείται έτσι η αλήθεια;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments