Πολιτική

Τζιτζικώστας από Θεσσαλονίκη: «Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να καταστείλουμε το επίπεδο των κρουσμάτων»

Τζιτζικώστας από Θεσσαλονίκη: «Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να καταστείλουμε το επίπεδο των κρουσμάτων»
Τζιτζικώστας από Θεσσαλονίκη: Τι τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο περιθώριο της έκτακτης σύσκεψης.

Στο πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και τη ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Συγκεκριμένα, μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί (4/2) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε:

«Ας τηρήσουμε όλοι μαζί, πιστά, τα μέτρα που ήδη βρίσκονται σε ισχύ, έτσι ώστε να αποφύγουμε τη λήψη νέων επώδυνων περιοριστικών μέτρων, που αυτή τη φορά φοβάμαι θα λειτουργήσουν καταστροφικά για την οικονομία. Συμφωνήσαμε, από κοινού, όλοι οι φορείς, ότι θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω κλιμάκωση, στην εντατικοποίηση των ελέγχων των ελεγκτικών μηχανισμών, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως τουλάχιστον ό,τι περνάει από το χέρι μας, να γίνει το επόμενο διάστημα και ταυτόχρονα συζητήσαμε για το πώς θα μπορέσουμε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να καταστείλουμε το επίπεδο των κρουσμάτων, σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα και βέβαια η περιοχή μας».

«Ταυτόχρονα», σημείωσε, «συμφωνήσαμε για την περαιτέρω συνέχιση της συνεργασίας που ήδη έχουμε και με τα νοσοκομεία, αλλά και με τους φορείς της πραγματικής οικονομίας, οι οποίοι έχουν δοκιμαστεί πραγματικά».

Στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί η πανδημία «με άμεσο και έξυπνο τρόπο» και με «πολύ καλά αντανακλαστικά», στάθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωσταντίνος Ζέρβας. Επίσης, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητες οι γρήγορες, στοχευμένες και εξειδικευμένες κινήσεις -και ανά περιοχή- είτε αφορά τα σχολεία, είτε τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε έξτρα μέτρα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το παρακολουθούμε κάθε μέρα», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε όλοι σε εγρήγορση, δεν εφησυχάζουμε ούτε στιγμή και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ο κάθε δημότης της πόλης μας και ο καθένας που έχει μια δικαιοδοσία, ούτως ώστε να μην ξαναγυρίζει ο χρόνος πίσω, στο Νοέμβριο, Δεκέμβριο του 2020».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, σημείωσε: «Δεν θα κλείσει η αγορά, αυτό θέλαμε, θα κοιτάξουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Στη σύσκεψη πήραν, επίσης, μέρος οι αντιπεριφερειάρχες Βούλα Πατουλίδου και Χρήστος Μήττας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιάννης Μασούτης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, η προϊσταμένη Περιφερειακού ΕΟΔΥ Βορείου Ελλάδος Φανή Γκόμα, η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδας Τζίνα Λεπτοκαρύδου, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος και οι διοικητές της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments