Πολιτική

Θοδωρής Λιβάνιος: Όπως στηρίχθηκαν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, θα στηριχθεί και ο κλάδος των ΜΜΕ

Θοδωρής Λιβάνιος: Όπως στηρίχθηκαν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, θα στηριχθεί και ο κλάδος των ΜΜΕ
Θοδωρής Λιβάνιος: «Τα Μέσα δεν είναι το κακό της δημοκρατίας, είναι η πηγή της δημοκρατίας και για αυτό πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένα και διάφανα», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, μιλώντας την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τις διατάξεις για τις υπηρεσίες των οπτικοακουστικών μέσων και τις ρυθμίσεις της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς, ξεκαθάρισε ότι «όπως στηρίχθηκαν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, θα στηριχθεί και ο κλάδος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης».

«Τα Μέσα δεν είναι το κακό της δημοκρατίας, είναι η πηγή της δημοκρατίας και για αυτό πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένα και διάφανα», υπογράμμισε ο υφυπουργός και προσέθεσε ότι οι ξεκάθαροι κανόνες και η ξεκάθαρη εφαρμογή τους, κάνουν καλό στη δημοκρατία.

Επιπλέον, ο Θοδωρής Λιβάνιος απάντησε στην κριτική που ασκήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία είπε ότι με το νομοσχέδιο εισάγονται «χαριστικές διατάξεις για τα συστημικά ΜΜΕ» και «προκλητικές ρυθμίσεις που προβλέπουν ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών θα λάβουν έκπτωση έως και 98,6% στο ποσό της οφειλόμενης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες, ανεξάρτητα από το εάν εμφάνισαν το 2020 ζημία ή όχι», «όλα αυτά με στόχο τη στήριξη της κυβέρνησης».

«Ακούμε ότι οι καναλάρχες στηρίζουν την κυβέρνηση. Όμως πίσω από τους καναλάρχες υπάρχουν και δημοσιογράφοι. Και νομίζω ότι είναι προσβλητικό για τους δημοσιογράφους να λέγεται αυτό το πράγμα. Ότι δηλαδή, έχουν από πάνω έναν καναλάρχη ο οποίος τους λέει: Θα κάνεις αυτό, αυτό θα παίξεις, αυτό θα πεις. Και φυσικά δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι υψηλόμισθοι», παρατήρησε ο κ. Λιβάνιος.

Και προσέθεσε το εξής: «Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, είδαμε ότι στηρίχθηκαν οι επιχειρήσεις, στηρίχθηκαν οι ιδιώτες, στηρίχθηκαν ΟΤΑ. Έχει υπάρξει ένα γενναίο πακέτο στήριξης. Μπορεί να συμφωνούμε, μπορεί να διαφωνούμε. Έγιναν προσλήψεις στο ΕΣΥ. Η αντιπολίτευση λέει απαιτείται ένας αριθμός, η κυβέρνηση λέει ότι το ΕΣΥ ήθελε έναν άλλο αριθμό. Αλλά υπήρξε στήριξη. Και ναι, όπως στηρίχθηκαν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, θα στηριχθεί και ο κλάδος των ΜΜΕ και για να προστατευθούν και θέσεις εργασίας».

Να αναφέρουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει ότι «συνεχίζεται η πολιτική Πέτσα με δώρα σε συγκεκριμένα συμφέροντα», ότι μέσω διατάξεων του νομοσχεδίου μεταβάλλονται οι πρόνοιες το Ν. 4339/2015 (σ.σ. νόμος που φέρει την υπογραφή του Νίκου Παππά) «με τον οποίο υποχρεώθηκαν οι καναλάρχες να πληρώσουν για την περιουσία του ελληνικού λαού».

«Άκουσα να λέτε για δώρα της κυβέρνησης μας στους καναλάρχες. Το 20% φόρος διαφήμισης που έγινε 5%, αυτό δεν ήταν δώρο για τους καναλάρχες; Ξέρετε πότε έγινε; Τον Μάιο του 2019, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Όταν όμως τα κάνει η κυβέρνηση της, πρώτης φορά Αριστερά, είναι σωστή πολιτική, όλα τα άλλα είναι για πληρώσουμε τα κανάλια…», απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments