Ελλάδα

Σαρηγιάννης για lockdown: «Μάλλον αυτό θα είναι και το τελευταίο»

Σαρηγιάννης για lockdown: «Μάλλον αυτό θα είναι και το τελευταίο»
Σαρηγιάννης για lockdown: Αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών.

Στο σκληρό lockdown που θα ισχύει από αύριο (10/2) στην Αττική αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως εκτίμησε, η εβδομάδα που διανύουμε δεν θα έχει μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα. “Αλλά με το lockdown στην Αττική τα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να φανούν στα μέσα της άλλης εβδομάδας”.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως το lockdown στην Αττική θα ήταν καλύτερα να διαρκέσει τρεις εβδομάδες και όχι δυο.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι αν γίνονται 80.000-100.000 τεστ, θα έχουμε καλύτερη εικόνα για τα κρούσματα. Εκτίμησε, πάντως, ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα τη μέρα. Οι διασωληνωμένοι, όμως, θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Σχετικά με τη διάρκεια του lockdown ο καθηγητής έκρινε πως είναι προτιμότερο να διαρκέσει τρεις βδομάδες . «Το θέμα είναι η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών. Εκεί δεν έχουμε πολύ καθαρή εικόνα», είπε.

Για το αν θα έχουμε αποτελέσματα, σημείωσε  πως «έχουμε το περιθώριο να έχουμε αποτελέσματα πριν φτάσει το σύστημα σε κρίση». Επίσης, τόνισε ότι αν κλείσουν οι δραστηριότητες και έχουμε αύξηση τηλεργασίας, θα μειωθεί η κινητικότητα. «Μάλλον αυτό το γενικευμένο lockdown θα είναι και το τελευταίο», ανέφερε.

Ποια τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ χτες:

Ανακοινώνουμε 1.526 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 166.067, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6.061 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52.913 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

  • 277 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.
  • 200 (72.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 1.176 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6.017 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.534 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments