Αθλητισμός

Έβερτον: Πήρε τη νίκη στην παράταση

Έβερτον: Πήρε τη νίκη στην παράταση
Έβερτον: Προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας.

Η Έβερτον κατάφερε να νικήσει την Τότεναμ με 5-4, μετά από ένα απίστευτο σε εξέλιξη και σασπένς παιχνίδι, στην παράταση και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, πλαισιώνοντας τις Μπόρνμουθ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Λέστερ, που είχαν πάρει τα πρώτα πέντε «εισιτήρια» για τους «8».

Οι «σπερς» προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Σάντσες, όμως οι «εφοπλιστές» απάντησαν με τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά από τους Κάλβερτ-Λιούιν (36ο λεπτό), Ριτσάρλισον (38ο λεπτό) και Σίγκουρντσον (43ο λεπτό, πέναλτι). Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου ο Λαμέλα μείωσε για την Τότεναμ σε 3-2, με τη συνέχεια να είναι αντίστοιχα συναρπαστική.

Στο 57ο λεπτό ο Σάντσες με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε σε 3-3, με τον Ριτσάρλισον να «ξαναχτυπά» στο 68ο λεπτό, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην Έβερτον. Στο 83ο λεπτό ο Χάρι Κέιν (που είχε μπει αλλαγή στο 53ο λεπτό στη θέση του Μπέργουιν) έκανε το 4-4, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην ημίωρη παράταση.

Εκεί «μίλησε», σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τελευταίος ο Μπερνάρντ, κάνοντας στο 97ο λεπτό το 5-4 για την Έβερτον. Γκολ που τούτη τη φορά έμεινε… αναπάντητο από την Τότεναμ και χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στους «μπλε» του Λίβερπουλ στα προημιτελικά του αρχαιότερου, ποδοσφαιρικού θεσμού του κόσμου.

H Τότεναμ λοιπόν, ηττήθηκε με 5-4 στην παράταση από την Έβερτον και αποκλείστηκε από την συμμετοχή της στα προημιτελικά του αγγλικού Κυπέλλου. Είναι η πρώτη φορά που ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δέχεται πέντε γκολ, από τον Ιανουάριο του 2005, όταν με την Τσέλσι τότε, είχε ηττηθεί με 5-3 από την Τότεναμ του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

«Μου άρεσε ο τρόπος που παίξαμε όταν είχαμε την μπάλα. Σημειώσαμε τέσσερα γκολ και τα γκολ αυτά δεν ήταν αρκετά. Προφανώς πονάει να χάνουμε, γιατί το συναίσθημα είναι ότι παίξαμε πολύ καλά. Όταν είχαμε την μπάλα ήμασταν γενναίοι, δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Συνέβησαν όλα σε πέντε λεπτά τρία λάθη, τρία γκολ», σχολίασε ο Πορτογάλος προπονητής της Τότεναμ.

«Σας παρακαλώ μην με κάνετε να μιλήσω πολύ για τα αμυντικά λάθη που κάναμε, γιατί προφανώς δεν αισθάνομαι πολύ άνετα να μιλάω για αυτά. Παίξαμε απίστευτα καλά με την μπάλα, αλλά κάναμε λάθη και έχουμε τιμωρηθεί για αυτά», προσέθεσε ο Μουρίνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments