Ελλάδα

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους

Κλειστά σχολεία αύριο Δευτέρα 15/2: Η «Μήδεια» δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία τους
Κλειστά σχολεία: Η «Μήδεια» συνεχίζει να «σφυροκοπά» όλη τη χώρα, ειδικά το βόρειο τμήμα της.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή άλλη παρόμοια απόφαση, αλλά καλό είναι οι γονείς να επισκέπτονται τη σελίδα του υπουργείου Παιδείας (εδώ) αφού υπάρχουν σχολεία και τμήματα που κλείνουν και λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους Δημάρχους των 38 Δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς Αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη.

Ο συνδυασμός της πανδημίας του κορωνοϊού και των καιρικών φαινομένων δεν επιτρέπει να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Πέραν της χιονόπτωσης, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες μέρες περιμένουμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία συνθήκες ολικού παγετού, που εγκυμονούν κινδύνους για τους μετακινούμενους», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Μετά από έντονη χιονόπτωση που έφερε η κακοκαιρία Μήδεια, «λευκό» είναι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, το χιόνι κάλυψε μέχρι και τα πεζοδρόμια στην παραλία της πόλης.

Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της πόλης. Χιόνια έπεσαν και σε αρκετές άλλες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Λάρισα, η Λαμία, ο Βόλος και το Πήλιο.

Μάλιστα, από το απόγευμα της Κυριακής και μετά, αναμένεται να κορυφωθεί και η πρώτη φάση της κακοκαιρίας, φέρνοντας χιόνια, μεταξύ άλλων, και στην Αττική και στα βόρεια προάστια της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής και μετά.

Δείτε βίντεο για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments