Πολιτική

Πέτσας κακοκαιρία: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις για την ασφάλειά σας»

Πέτσας κακοκαιρία: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις για την ασφάλειά σας»
Πέτσας κακοκαιρία: Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για το κλείσιμο της εθνικής οδού.

Έκκληση στους πολίτες της Αττικής να αποφύγουν τις μετακινήσεις για την ασφάλειά τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, με ανάρτησή του στο twitter.

Όπως έγραψε: «Ισχυρή χιονόπτωση τώρα στην Αττική, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις για την ασφάλειά σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας”.

Γι’ αυτό έκλεισε ο εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας:

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και πρόσθεσε ότι από την περασμένη Πέμπτη γίνονται συνεχώς συντονιστικές συσκέψεις όλων των εμπλεκομένων μερών, για την επιτυχή αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Μήδειας». Επίσης, υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα ήταν όλες αυτές τις μέρες επιτυχημένες αλλά σήμερα η Αττική αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κι αυτό γιατί δεν είναι συνηθισμένη να αντιμετωπίζει τόσο έντονο κύμα κακοκαιρίας.

Για το λόγο αυτό από νωρίς το πρωί υπάρχει ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις, ακόμα και για τους εργαζόμενους σε συνεννόηση με τους εργοδότες τους και η όλη κατάσταση σε όλα τα μέτωπα θα επαναξιολογηθεί τις επόμενες ώρες. Σε ότι αφορά την έντονη κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, ο κ Πέτσας είπε κατηγορηματικά ότι αυτό έγινε για προληπτικούς λόγους.

«Προτιμήσαμε να κλείσουμε την εθνική οδό για να μην έχουμε πάλι εικόνες ανθρώπων που θα εγκλωβιζόντουσαν στα αυτοκίνητα τους μέσα στην παγωνιά, όπως έγινε το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε. Θυμίζουμε ότι η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας είναι ήδη κλειστή από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας (15/2) και στα δύο ρεύματα από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά ως τη Λαμία. Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην Πολιτική Προστασία θα γίνει μία επανεκτίμηση της κατάστασης και θα αποφασιστεί αν θα ανοίξει ή θα παραμείνει κλειστή.

Σκοπός της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά,  είναι η αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, με δεδομένη τη σφοδρότατη χιονόπτωση που πλήττει και την Αττική, καθώς και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments