Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Η ηλεκτροδότηση το μεγάλο μέτωπο

Νίκος Χαρδαλιάς: Η ηλεκτροδότηση το μεγάλο μέτωπο
Νίκος Χαρδαλιάς: Οι δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τη σύσκεψη για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που υπάρχουν σε αρκετές περιοχές.

«Στην Κρήτη δίνεται πλέον ο αγώνας», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως «το μεγάλο μέτωπο είναι η ηλεκτροδότηση». Ο υφυπουργός τόνισε πως τα προβλήματα στην υδροδότηση έχουν αποκατασταθεί σχεδόν σε όλα τα σημεία, ενώ μέχρι το μεσημέρι α διορθωθούν κι αυτά που έχουν παραμείνει σε περιοχές όπως το Κουκάκι, το Γαλάτσι και η Βάρη.

Σχετικά με το ρεύμα, τόνισε πως «τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μάχη σε όλη την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Αττική και αναφέροντας ειδικά την Εύβοια. «ΕΜΑΚ και Στρατός δουλεύουν όλο το βράδυ με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ». Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για «συντριπτικές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και ειδικότερα στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής. Σήμερα μέχρι αργά το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχουν αποκατασταθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Άνοιξε η Αθηνών-Λαμίας

Η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας λόγω της ύφεσης των φαινομένων από την κακοκαιρία «Μήδεια» παραδόθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο στην κυκλοφορία λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα. Ωστόσο, ο καιρός παραμένει ιδιαίτερα δύσκολος για μετακινήσεις κι εργασίες αποκατάστασης. Για αυτό και βρίσκεται επί ποδός και σήμερα η Πολιτική Προστασία. Σκοπός η αποκατάσταση των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που προέκυψαν σε περιοχές της χώρας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Στρατός και Πυροσβεστική σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα συνεργεία, ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό. Δεδομένων των δυσχερέστατων συνθηκών που επικρατούν και της άμεσης ανάγκης για αποκατάσταση των βλαβών, η Πολιτική Προστασία ζήτησε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα, κινητοποιώντας δέκα συνεργεία του Στρατού.

Επιπλέον, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προστέθηκαν στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούσαν ήδη, πέντε συνεργεία της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και πέντε συνεργεία από την 6η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Ενεργοποιήθηκαν επίσης, πέντε συνεργεία του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) του ΠΣ, ενώ κατόπιν σχετικού αιτήματος από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής διέθεσαν μηχανήματα έργου για την υποβοήθηση του έργου αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments