Ελλάδα

62χρονος καθηγητής παιδεραστία: Κρίθηκε προφυλακιστέος για όσα κατηγορείται

62χρονος καθηγητής παιδεραστία: Κρίθηκε προφυλακιστέος για όσα κατηγορείται
62χρονος καθηγητής παιδεραστία: Πίσω από τα κάγκελα θα οδηγηθεί ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 62χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 15χρόνου σήμερα για επτά ολόκληρα χρόνια. Ο εν ενεργεία καθηγητής, φιλόλογος, συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που βγήκε έπειτα από την καταγγελία του ανήλικου παιδιού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 62χρονος καθηγητής είχε μακρινή συγγένεια με την οικογένεια του μαθητή και για τον λόγο αυτό, ο ανήλικος πήγαινε αρκετές φορές στο σπίτι του. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταθέση από τον 15χρονο, ο 62χρονος φέρεται να τον κακοποίησε σπίτι του, παρουσία και άλλων ατόμων.

Σε εξέλιξη και η υπόθεση Λιγνάδη

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την ώρα που το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται, επίσης, για βιασμούς ανηλίκων.

Τις τελευταίες ώρες έχουν εμφανιστεί πολλά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το κύκλωμα παιδεραστίας που εμπλέκει άμεσα στον Δημήτρη Λιγνάδη, έχει σχέσεις με ΜΚΟ με σκοπό να εκμεταλλεύεται ανήλικα προσφυγόπουλα. Μετά από όλα αυτά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρενέβη αυτεπαγγέλτως προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έκανε μαθήματα σε ανήλικους πρόσφυγες. Από την πλευρά της η ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, είχε καταθέσει υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διερεύνηση όσων έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων προσφυγόπουλων.

Την ίδια ώρα, στον 7ο όροφο στη ΓΑΔΑ συνεχίζει να κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή. Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βρίσκεται μόνος του στο κελί, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ υπάρχει μόνιμα αστυνομικός απ’ έξω για επιτήρηση. Μάλιστα, όπως συμβαίνει ούτως ή άλλως, του αφαιρέθηκε το κινητό, με τον ίδιο να ρωτά πώς θα επικοινωνεί με τον δικηγόρο του και να παίρνει την απάντηση ότι υπάρχει καρτοτηλέφωνο για να μιλήσει, αλλά πάντα παρουσία αστυνομικού.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας την ερχόμενη Τετάρτη. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments