Ελλάδα

Καθαρά Δευτέρα: Ο χαρταετός απαγορεύεται

Καθαρά Δευτέρα: Ο χαρταετός απαγορεύεται
Καθαρά Δευτέρα: Ο κορωνοϊός θα «χτυπήσει» και το αγαπημένο έθιμο μικρών και μεγάλων. Ο κωδικός 6 δεν ισχύει για το πέταγμα χαρταετού με βάση τα μέτρα.

H Καθαρά Δευτέρα κάθε χρόνο είναι μια από τις ωραιότερες μέρες αφού δίνει ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να πετάξουν τον χαρταετό και να τηρήσουν το αγαπημένο έθιμο. Όμως, ο κορωνοϊός θα το «πετσοκόψει» και αυτό. Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και η πίεση στο ΕΣΥ, αναβάλλουν κι άλλο το άνοιγμα, ενώ δεν υπάρχει ούτε σχετική χαλάρωση των μέτρων σε τέτοιες μέρες.

Μπορεί για το πέταγμα του χαρταετού να μην έχει βγει «επίσημη» απαγόρευση, αλλά ο κωδικός 6 δεν τον δικαιολογεί με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για πρόστιμο 300 ευρώ σε όποιον το κάνει. Η σύσταση που υπάρχει από τους ειδικούς είναι η αποφυγή του συνωστισμού σε πάρκα, πλατείες, βουνά και παραλιακά μέτωπα, αφού τα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ.

Στόχος είναι η συγκεκριμένη ημέρα να είναι αντίστοιχη της Τσικνοπέμπτης, την οποία οι πολίτες την πέρασαν με τις οικογένειές τους στα μπαλκόνια τους.

Καθαρά Δευτέρα: Ίσως υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση – Τι θα γίνει με τα πάρκα

Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναμονή της τοποθέτησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι δεν αποκλείεται να συστήσουν την επίσκεψη, αυστηρά στα πλησιέστερα τοπικά πάρκα και άλση, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των απαραίτητων αποστάσεων. Ωστόσο, μια αντίστοιχη απόφαση δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη.

Καθαρά Δευτέρα: Ο χαρταετός απαγορεύεται

Καθαρά Δευτέρα: Ο χαρταετός απαγορεύεται

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δεν θα καλύπτεται από τον κωδικό 6 στο 13033 το πέταγμα χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, όπως δήλωσε ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας. Πάντως, στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και το σενάριο για το κλείσιμο μεγάλων χώρων πρασίνου.

«Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται από τον κωδικό 6 με την αποστολή SMS. Γι’ αυτό και εμείς σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στη δύσκολη θέση να πρέπει να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες ή οικογένειες», δήλωσε στο Star, ο αντιπρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, προσθέτοντας ότι το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε πως, «το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

Καθαρά Δευτέρα: Δείτε το ρεπορτάζ του Star

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments