Ελλάδα

Σεξουαλική κακοποίηση: Συνελήφθη παράγοντας της κολύμβησης για ασέλγεια σε 10χρονα κορίτσια

Σεξουαλική κακοποίηση: Συνελήφθη παράγοντας της κολύμβησης για ασέλγεια σε 10χρονα κορίτσια
Σεξουαλική κακοποίηση: Στο σπίτι του 74χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πορνογραφικό υλικό.

Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Μετά την Σοφία Μπεκατώρου, την Ειρήνη Δανιήλ αλλά και άλλες περιπτώσεις, δύο κοπέλες, που σήμερα είναι 17 ετών, μετέβησαν στη ΓΑΔΑ και κατήγγειλαν ότι ένας κορυφαίος παράγοντας της κολύμβησης τις κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν μόλις 10 χρονών.

Τις πληροφορίες μετέδωσε η ΕΡΤ. Κατά την ίδια πηγή, πρόκειται για έναν 74χρονο Έλληνα, ιδρυτικό στέλεχος κολυμβητικού ομίλου των δυτικών προαστίων. Οι δύο καταγγέλλουσες περιέγραψαν «με φρικτές λεπτομέρειες», όσα πέρασαν στα χέρια του παράγοντα, τόσο σε αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και σε ψυχολόγους της ΕΛ. ΑΣ. που κλήθηκαν να τις υποστηρίξουν.

Σεξουαλική κακοποίηση: Στο σπίτι του 74χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πορνογραφικό υλικό

Μετά τις αποκαλύψεις εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και ο 74χρονος παράγοντας της κολύμβησης συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε πορνογραφικό υλικό. Η έρευνα για τη νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Παράλληλα, τα μέλη του προεδρείου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος καταδικάζουν το γεγονός, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του και περιμένουν νεότερα για την υπόθεση.

Σεξουαλική κακοποίηση

Σεξουαλική κακοποίηση: Τρομάζουν τα στοιχεία για τις κακοποιήσεις το 2020

Εν τω μεταξύ, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για την σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων στην Ελλάδα. Σύμφωνα μ’ αυτά ένα ανήλικο παιδί κάθε εβδομάδα του 2020 έπεφτε θύμα βιασμού, ενώ τουλάχιστον 43 παιδιά κάθε χρόνο βίωναν βιασμό σώματος και ψυχής την τελευταία πενταετία. Πρόκειται για τον ανησυχητικό μέσο όρο που αποτελεί όμως μια θλιβερή πραγματικότητα στην Ελλάδα με δεκάδες παιδιά να βιώνουν τον εφιάλτη της κακοποίησης.

Οι ανατριχιαστικοί αριθμοί προκύπτουν από στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μόνο από τις περιπτώσεις που καταγγέλλονται σε υπηρεσίες της, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό τους παραμένει στο σκοτάδι. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι αστυνομικοί έχουν ασχοληθεί συνολικά με 1.028 περιπτώσεις βιασμών, απόπειρες, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση παιδιών, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 1.181.

Μόνο μέσα στο 2020, οι αστυνομικές Αρχές ασχολήθηκαν συνολικά 244 υποθέσεις εκμετάλλευσης γενετήσιας ζωής ανηλίκων, με τα θύματα να φτάνουν τα 278, σύμφωνα με στοιχεία που έχει δημοσιεύσει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Οι τρομακτική αυτοί αριθμοί όμως δεν αποτυπώνουν το πραγματικό πρόβλημα, με το πρόσφατο κύμα καταγγελιών του #metoo, να αποκαλύπτει ότι όσοι δεν κατάφεραν να μιλήσουν στις αρχές ενδεχομένως να είναι πολύ περισσότεροι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments