Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Μπορεί να δούμε 3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι τέλος Μαρτίου

Σαρηγιάννης: Μπορεί να δούμε 3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι τέλος Μαρτίου
Σαρηγιάννης: Στο που μεταδίδεται ο ιός αναφέρθηκε ο καθηγητής του ΑΠΘ.

Μία ημέρα μετά τον αριθμό ρεκόρ των 3.465 κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε για τη διασπορά της νόσου στην κοινότητα αλλά και για το τι προβλέπει πως θα συμβεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 αναλύοντας τα χθεσινά στοιχεία για το ιικό φορτίο, όπως αποτυπώνεται στην ανάλυση των λυμάτων της χώρας, «η πιο σημαντική αύξηση είναι στην Κρήτη. Τα ποσοστά δείχνουν αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, όμως το ιικό φορτίο δεν ανταποκρίνεται σε κρούσματα, λόγω του ότι στα περιττώματα είναι μεγαλύτερο. Μπορεί να δούμε και μεγαλύτερους αριθμούς».

Σαρηγιάννης: Η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς

Μάλιστα, ο καθηγητής έκανε λόγο για «3.600 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος του μήνα, αναλόγως και με τα τεστ».  Σε ερώτηση για το πού διαδίδεται ο ιός, ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε σε αναγκαστικές δραστηριότητες κι όχι αυτές που μας στερούνται. «Για μένα η διασπορά είναι στους χώρους δουλειάς. Το μετρό και το λεωφορείο είναι προφανείς τόποι διασποράς, που ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με τα μεταλλαγμένα στελέχη μεταδίδεται πιο γρήγορα», εξήγησε.

Ακόμη απάντησε στο αν είναι υπέρ ή κατά της άρσης του lockdown, σημειώνοντας πως «αν μπορούμε να κάνουμε τηλεργασία κατά 70% είμαι υπέρ». «Είναι υποχρέωση των εργοδοτών να κάνουν περισσότερα τεστ σε χώρους εργασίας. Επιμένω σε τηλεργασία, να εφαρμοστεί δηλαδή ο νόμος που ήδη ισχύει» κατέληξε.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Σαρηγιάννης: Tι λένε τα τελευταία στοιχεία για τα κρούσματα

Χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.465 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments