Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας

ΣΥΡΙΖΑ: Να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας
ΣΥΡΙΖΑ: Ως "επικίνδυνη" χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας για να σωθούν οι ασθενείς.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και τονίζει πως “αντί να ασχοληθεί με τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού, όπως οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, ανακοίνωνε «έξυπνα μέτρα» τα οποία ετοιμάζεται να μαζέψει”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ολόκληρη η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Μετά από πέντε μήνες περιοριστικών μέτρων η κυβέρνηση κατάφερε να οδηγήσει τη χώρα σε αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Αντί να ασχοληθεί με τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού, όπως οι χώροι δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, ανακοίνωνε «έξυπνα μέτρα» τα οποία ετοιμάζεται να μαζέψει.

Η βασική επιλογή που μπορεί αυτή τη στιγμή να συμβάλει ουσιαστικά στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές είναι η επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα με τα νοσοκομεία στο όριο της κατάρρευσης αρνείται να το πράξει δείχνει ότι έχουμε μία πραγματικά επικίνδυνη κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να συνεισφέρουν στο ΕΣΥ

Στην ενημέρωση της Τετάρτης (17/3) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην κατάσταση του ΕΣΥ και τόνισε πως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περνά στην επόμενη φάση στην Αττική. «Όλη η Ελλάδα είναι και πάλι ένα ενιαίο σύστημα. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Μάλιστα, είπε πως αν οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου μέσα σε 48 ώρες, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη. Υπενθυμίζεται ότι σε νοσοκομείο αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά κορωνοϊού μετατρέπεται ο Ερυθρός Σταυρός. Σήμερα, Τετάρτη, ξεκίνησε η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών που δεν νοσούν από κορωνοϊό σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Μια μέρα μετά, ο υπουργός παρουσιάστηκε δυσαρεστημένος από τη μικρή ανταπόκριση των γιατρών στο αίτημά του. Μόλις μερικές δεκάδες φέρονται να έχουν τεθεί εθελοντικά στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειές του και, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments