Πολιτική

Πελώνη: Στον ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε η ελπίδα

Πελώνη: Στον ΣΥΡΙΖΑ χάθηκε η ελπίδα
Πελώνη: Στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα χάθηκε η όποια ελπίδα για υπευθυνότητα, έστω για στοιχειώδη σοβαρότητα», η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με αφορμή τη χαλάρωση των μέτρων επιτέθηκε στον Κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι οι «πολίτες δεν τον εμπιστεύονται».

«Φθηνή αντιπολίτευση και κορωνοκαπηλεία δεν χωρούν σε κρίσεις όπως αυτή της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας. Στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα χάθηκε η όποια ελπίδα για υπευθυνότητα, έστω για στοιχειώδη σοβαρότητα», ανέφερε η κ. Πελώνη.

Πελώνη: Πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να υπάρξουν προσαρμογές

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 η κ. Πελώνη σημείωσε ότι δεν μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων και υπογράμμισε ότι το βασικό ζητούμενο είναι «η καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την ψυχολογική κόπωση της κοινωνίας. Μμιλάμε για στοχευμένες παρεμβάσεις ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή και η τήρηση των μέτρων».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε ανοικτοί στο να υπάρξουν προσαρμογές και να διορθωθούν επιμέρους μέτρα που ενδεχομένως να μη λειτούργησαν» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19.00, η οποία, όπως είπε, «δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δημιούργησε μεγαλύτερη συμφόρηση και κόπωση στους πολίτες».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο ζήτημα του εμβολιασμού, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι “δικαιώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανασταλούν οι εμβολιασμοί με Astra Zeneca με την χθεσινή απόφαση του ΕΜΑ”. Σημείωσε ακόμη ότι σήμερα έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους ευπαθείς αυξημένου κινδύνου και όπως, είπε, «έχουν φύγει τα πρώτα sms». “Μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση 1 εκατομμύριο πολίτες” κατέληξε.

Πελώνη

Πελώνη

Πελώνη: Τι θα ισχύει από αύριο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γίνουν γίνουν προσαρμογές στα μέτρα που ισχύουν. Σήμερα, Παρασκευή 19 Μαρτίου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Επιστημόνων και στο τραπέζι θα συζητηθεί οι αλλαγές να εφαρμοστούν από την επόμενη κιόλας ημέρα, δηλαδή από αύριο, Σάββατο 20 Μαρτίου. Αναλυτικά οι ειδικοί θα συζητήσουν για:

  • Την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα ΣΚ από τις 19:00 και τη μεταφορά της στις 21:00, όπως ισχύει και τις καθημερινές,
  • την κατάργηση του ορίου μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων,
  • το άνοιγμα των κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών -πάντα με ραντεβού- αλλά και των αρχαιολογικών χώρων στις 22 Μαρτίου,
  • το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου με αποστολή μηνύματος στο 13032, τρίωρης διάρκειας, για παραλαβή εκτός καταστήματος.

Επίσης, θα συζητηθεί η χρήση του κωδικού 6 στα SMS και για μετακίνηση σε άλλο δήμο και με αυτοκίνητο ή μηχανή. Σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για μετακίνηση με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Και τα δύο μέτρα εκτιμάται ότι θα περιορίσουν τις συγκεντρώσεις στα σπίτια και παράλληλα, καθώς και ο καιρός «ανοίγει», θα προσφέρουν μία ανάσα ελευθερίας στους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments