Ελλάδα

Μιχάλης Ρέππας: Η καινούρια γενιά δεν είναι τόσο φοβισμένη

Μιχάλης Ρέππας: Η καινούρια γενιά δεν είναι τόσο φοβισμένη
Μιχάλης Ρέππας: «Έχει μπει στο θέατρο μια καινούρια γενιά που δεν είναι τόσο φοβισμένη όσο ήταν η δική μου», ανέφερε ο Μιχάλης Ρέππας για το ελληνικό «#MeToo».

Ο Μιχάλης Ρέππας, γνωστός από το σύγχρονο συγγραφικό δίδυμο θεατρικών έργων, τηλεοπτικών σειρών, κινηματογραφικών ταινιών και μουσικοθεατρικών παραστάσεων με τον Θανάση Παπαθανασίου, μίλησε για το ελληνικό «#MeToo» στο θέατρο, όπως έχουν κάνει και άλλοι καλλιτέχνες σαν τη Δέσποινα Βανδή και τη Σόφη Ζαννίνου. «Έχει μπει στο θέατρο μια καινούρια γενιά που δεν είναι τόσο φοβισμένη όσο ήταν η δική μου», ανέφερε στο Gala μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Ρέππας για το ελληνικό «#MeToo» και το τοπίο που έχει αρχίσει να αλλάζει.

Μιχάλης Ρέππας: «Καθετί γίνεται, καλώς γίνεται»

«Καθετί που γίνεται καλώς γίνεται. Γιατί εγώ ανήκω στην Ελλάδα του χωροφύλακα, του παπά, του δασκάλου ή της δασκάλας που χτυπάει τα παιδιά, του γυμνασιάρχη που ελέγχει τη ζωή των μαθητών. Ευτυχώς, έχει τελειώσει αυτή η εποχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχόμουν σεξουαλική κακοποίηση επειδή θα φοβόμουν τον γυμνασιάρχη ή τον παπά. Η αυθαιρεσία στον χώρο μας ήταν πιο ανεκτή. Κι αυτή η σχέση εξουσιαστή – εξουσιαζόμενου που υπήρχε στο θέατρο με ονόματα μύθους να εκμεταλλεύονται την εξουσία τους εις βάρος νέων ηθοποιών, έπρεπε να σταματήσει». Μιχάλης Ρέππας

Μιχάλης Ρέππας: Πολλές οι καταγγελίες εναντίον ηθοποιών

Από τον Γενάρη του 2021 μέχρι και σήμερα, υπάρχει πληθώρα καταγγελιών και στον χώρο του αθλητισμού και στο ελληνικό θέατρο. Ξεκίνησα με καταγγελίες και αποκαλύψεις για τον Γιώργο Κιμούλη και συνεχίστηκε εις βάρος άλλων ηθοποιών. Μάλιστα, δύο είναι τα ονόματα που «ξεχώρισαν» και δεν είναι άλλα από τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης από τη μεριά του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βίασε τα δύο αγόρια, που είναι πλέον ενήλικες, καθώς τα αδικήματα βάσει του κατηγορητηρίου τοποθετούνται χωροχρονικά τον Αύγουστο του 2010 στο σπίτι του στο Μεταξουργείο και τον Αύγουστο του 2015 στην Επίδαυρο. Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «χοάνη φημών» σε βάρος του, που ο καθένας λέει ό,τι θέλει και καταφέρθηκε ξανά εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, υποστηρίζοντας ότι «κατασκεύασε» την υπόθεση. Μάλιστα, αναφερόμενος στο δημόσιο κάλεσμα μέσω social media από τους δικηγόρους τον μηνυτών του ο σκηνοθέτης, είπε πως «επειδή δεν έγινε καμία καταγγελία, τα κατασκεύασαν οι ίδιοι οι δικηγόροι».

Από την άλλη, ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεχίζει να βρίσκεται, για αρνητικούς λόγους, στο προσκήνιο. Λίγες μέρες πριν έγινε γνωστή νέα σοκαριστική καταγγελία για τον ίδιο από γυναίκα ηθοποιό, ενώ εξώδικο του έστειλε ο Γιώργος Γεραρής, οποίος έχει αναλάβει αρκετές υποθέσεις ηθοποιών που έχουν προβεί σε καταγγελίες κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments