Ελλάδα

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Πληθώρα περιστατικών κορωνοϊού

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Πληθώρα περιστατικών κορωνοϊού
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Στα όρια του είναι πλέον το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να είναι πλήρεις πλέον στον Ευαγγελισμό

Εφιαλτική η εφημερία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς συμπληρώθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ πριν λήξει η εφημερία. Υπό πίεση βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με πολλά νοσοκομεία να καταγράφουν πληρότητα στις ΜΕΘ λόγω πολλαπλών εισαγωγών σοβαρών περιστατικών με κορωνοϊό. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με ιδιώτες γιατρούς για την ενίσχυση των νοσοκομείων. Ενώ το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των γιατρών δεν έχει ακόμα απομακρυνθεί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Φερεντίνος ανέφερε στην “Κοινωνία Ώρα ΜEGA” ότι: «Ήταν εφιαλτική εφημερία για ακόμα μια φορά. Λειτουργούμε σε καθεστώς πολέμου». Σύμφωνα με τον ίδιο, στην εφημερία που ολοκληρώνεται, υπήρξαν 110 εισαγωγές non covid περιστατικών και 65 covid. Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατούσε χθες (21/3) είναι η φωτογραφία που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει το ένα ασθενοφόρο πίσω από το άλλο να μεταφέρουν τους ασθενείς. Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: H κατάσταση στις ΜΕΘ

Oι ΜΕΘ και οι ΜΑΦ του νοσοκομείου είναι γεμάτες, ενώ 6-7 διασησωλημένοι είναι εκτός ΜΕΘ. «Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη. Είδατε τις φωτογραφίες με τα ΕΚΑΒ που γίνονται τρένο για να διακομίσουν περιστατικά» υπογράμμισε αναφερόμενος στη φωτογραφία που δημοσίευσε αναισθησιολόγος του νοσοκομείου και η οποία έκανε αμέσως τον γύρο του διαδικτύου. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τέτοια, που οι ασθενείς δεν χωράνε και διακομίζονται σε άλλα, εξήγησε ο καρδιολόγος και αναφέρθηκε στο ζήτημα της επίταξης ιδιωτών γιατρών και ιδιωτικών κλινικών.

Άμεση ανάγκη ενίσχυσης από την Πολιτεία

Πρόσθεσε δε ότι: «Ο Ευαγγελισμός όπως και άλλα μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου. Πολλές κλίνες έγιναν covid και άλλαξε ο ρόλος που επιτελούσαν προ της πανδημίας. Πιο επίκαιρο από ποτέ να μπουν στο παιχνίδι και τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία. Είναι κρίμα να βλέπουμε ασθενείς να είναι διασωληνωμένοι σε ορόφους εκτός ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία με πλήρως επανδρωμένες μονάδες, με γιατρούς υψηλού επιπέδου, που θα μπορέσουν να έχουν φροντίδα που τους αξίζει. Θα έχουν πολύ καλύτερη εντός της ΜΕΘ, εκεί πρέπει να είναι ένα διασωληνωμένο περιστατικό» τόνισε.

Σε ασφυκτική πίεση το ΕΣΥ

Στην ενημέρωση της προηγούμενης Παρασκευής (19/3), η κα Παπαευαγγέλου είχε αναφέρει ότι το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά. Αναφέροντας πως την περασμένη εβδομάδα γίνονταν πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα στα νοσοκομεία. Με την Αττική να δέχεται την μεγαλύτερη πίεση (σ.σ. στα νοσοκομεία της νοσηλεύονται περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με κορωνοϊό). Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε επίσης και στο ότι η Αττική δεν «παίρνει ανάσα» παρά τα -εδώ και εβδομάδες εν ισχύ- μέτρα, με κυριότερη αιτία τον πληθυσμό. Επιπλέον, απηύθυνε έκκληση σε όλους για τήρηση των μέτρων από εδώ και στο εξής, αποφεύγοντας τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. «Ας κρατήσουμε τα μέτρα όσο περισσότερο γίνεται, ακόμα και με τους στενούς συγγενείς και φίλους», συμπλήρωσε.

«Στην επιτροπή συζητήσαμε για την ψυχική κόπωση όλων. Όμως σήμερα με αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για χαλάρωση των μέτρων», είπε και τόνισε πως αναζητήθηκε η χρυσή τομή με μέτρα που θα αποσυμπιέσουν μεν τους πολίτες, αλλά δεν θα επιβαρύνουν την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κάνοντας αναφορά και στο μαζικό testing που έρχεται, ειδικά για τους εργαζόμενους.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments