Τεχνολογία

Κινητό τηλέφωνο: Έτσι μπορείς να το κάνεις να φορτίζει σε μισό χρόνο

Κινητό τηλέφωνο: Έτσι μπορείς να το κάνεις να φορτίζει σε μισό χρόνο
Κινητό τηλέφωνο: Σχεδόν όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση ενώ θα πρέπει να βιαστούμε να φύγουμε, το κινητό μας τηλέφωνο να μας εγκαταλείπει.

Το κινητό τηλέφωνο είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και έχει γίνει προέκταση του χεριού μας. Το αναζητάμε όταν είμαστε στο σπίτι, όταν είμαστε βόλτα, ακόμα και όταν εργαζόμαστε. Είναι τόση η χρήση του που είναι αναμενόμενο να εξαντλείται η μπαταρία του και να αναζητούμε τρόπο να φορτίζει πιο γρήγορα ώστε να μην είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε κοντά σε πρίζα.

Σχεδόν όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση ενώ θα πρέπει να βιαστούμε να φύγουμε, το κινητό μας να μας εγκαταλείπει… Και συγκεκριμένα να βλέπουμε την μπαταρία του κινητού μας στο 10% ή και στο 1%. Για να αποφύγουμε λοιπόν, αυτήν την κατάσταση και ενώ έχουμε ξεχάσει να φορτίσουμε το κινητό μας, αρκεί να ακολουθήσουμε ένα μικρό «μυστικό» για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία.

Κινητό τηλέφωνο: Το «κόλπο» για γρήγορη φόρτιση

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε σε λειτουργία πτήσης ή στο γνωστό flight mode. Με αυτόν τον τρόπο είναι σαν να το κλείνετε αλλά δεν καταναλώνετε τόση μπαταρία και χρόνο κατά το άνοιγμα και το κλείσιμό του. Και να αναφέρουμε πως οι σημερινές συσκευές είναι καλό να φορτίζονται συχνά και να διατηρούνται μεταξύ 40% με 80% της φόρτισης.

Επίσης, ας έχουμε στον νου μας ότι δεν είναι όλοι φορτιστές ίδιοι και αν χάσει κανείς τον αυθεντικό φορτιστή που είχε το κινητό, καλό είναι να φροντίσει να τον αντικαταστήσει αν όχι με έναν ακριβό γνήσιο, τουλάχιστον με κάποιον αξιόπιστο που διαθέτει πιστοποίηση. Ένας κακός φορτιστής μπορεί να προκαλέσει από προβλήματα στη διάρκεια της μπαταρίας και της φόρτισης, μέχρι πυρκαγιά.

Κινητό τηλέφωνο: Πώς θα βοηθήσουμε να «ζήσει» η μπαταρία περισσότερο;

Και πέρα από το παραπάνω «κόλπο», το να απενεργοποιούμε τη συσκευή μας κάνει διαφορά στην μπαταρία γιατί το να σβήνει και να ανοίγει ξανά μια συσκευή τη βοηθάει πολύ και συντελεί στη σωστή χρήση της μπαταρίας. Μια επανεκκίνηση την εβδομάδα τουλάχιστον, είναι απαραίτητα τόσο για συσκευές με iOS, όσο και για Android.

Και ας μην ξεχνάμε πως ο φορτιστής του κινητού είναι το απαραίτητο αξεσουάρ κάθε φορητής συσκευής που αγοράζουμε καθώς χωρίς αυτόν, το κινητό μας, δεν έχει ενέργεια για να λειτουργήσει. Πλέον βέβαια, υπάρχει και η ασύρματη φόρτιση ως μία από τις πολλές μεθόδους φόρτισης μπαταριών χωρίς τη χρήση καλωδίων ή προσαρμογέων εναλλασσόμενου ρεύματος για τη συσκευή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments