Ελλάδα

Ελληνική Επανάσταση: 12χρονος έκανε ταινία με lego τη Μάχη της Αράχωβας

Ελληνική Επανάσταση: 12χρονος έκανε ταινία με lego τη Μάχη της Αράχωβας
Ελληνική Επανάσταση: Μια ταινία που κερδίζει τις εντυπώσεις γυρίστηκε από 12χρονο μαθητή Χριστόδουλο Σπανό. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.

Η Ελληνική Επανάσταση έχει φέτος την επέτειο των 200 χρόνων της, με την πρόβα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου να έχει στο Τατόι, ενώ ηγέτες άλλων χωρών απευθύνουν τα μηνύματά τους, όπως ο Τζο Μπάιντεν. Αυτός, όμως, που έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, τουλάχιστον στο YouTube, είναι ο μαθητής Χριστόδουλος Σπανός.

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων, ο 12χρονος μαθητής δημιούργησε μια Lego stopmotion ταινία με θέμα την ιστορική μάχη της Αράχωβας ΤΟ 1826, όπου αναδείχθηκε το ιδιοφυές σχέδιο του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα υλοποιήθηκε κατά την περίοδο του lockdown. Ο μικρός Χριστόδουλος αφιέρωσε αρκετό από τον ελεύθερο του χρόνο για να φτιάξει την ταινία, αλλά το αποτέλεσμα τον έχει δικαιώσει πανηγυρικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη προσπάθεια είχε κάνει και με αφορμή την Μάχη της Κρήτης, κάτι που τον οδήγησε να ασχοληθεί στη συνέχεια και με την επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης. Η μουσική επένδυση της ταινίας ανήκει στον σπουδαίο δημιουργό Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ελληνική Επανάσταση: Δείτε την ταινία του 12χρονου μαθητή

Στο κανάλι στο YouTube σχετικά με την ταινία αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης, δημιούργησα μια Lego stopmotion ταινία με θέμα την ιστορική μάχη της Αράχωβας και το ιδιοφυές σχέδιο του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Η ταινία δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τον @Χριστόδουλο Σπανό. Η μουσική ανήκει στον @Βαγγέλη Παπαθανασίου».

Ελληνική Επανάσταση: Ποιος είναι ο 12χρονος μαθητής που έφτιαξε την ταινία

Κάτω από το βίντεο στο YouTube υπάρχει ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του 12χρονου μαθητή. Αυτό αναφέρει: «Ο Χριστόδουλος Σπανός είναι μαθητής της Α Γυμνασίου και ζει στην Αθήνα. Εξαιτίας της πανδημίας αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα lego και στην ιστορική έρευνα».

Ελληνική Επανάσταση: Στιγμιότυπο από την ταινία

Ελληνική Επανάσταση: Στιγμιότυπο από την ταινία

Να σημειώσουμε ότι ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου. Η προβολή της σύγχρονης Ελλάδας και η ανάδειξη του υψηλού συμβολισμού της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 είναι ο στόχος του φετινού διήμερου εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments