Πολιτική

25η Μαρτίου: Η δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου

25η Μαρτίου: Η δήλωση της Γιάννας Αγγελοπούλου
25η Μαρτίου: Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έκανε τον απολογισμό της για τους στόχους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου η Γιάννα Αγγελοπούλου μίλησε για τους στόχους της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και για την παρακαταθήκη που φιλοδοξεί να αφήσει το έργο της Επιτροπής. Η ίδια έδωσε έμφαση στη στις αξίες που πρεσβεύει η επέτειος του 1821 και έκανε λόγο για τη δημιουργία μιας σφραγίδας για τα μελλοντικά χρόνια.

Η κ. Αγγελοπούλου σε συνέντευξή της στο euronews μίλησε για την επέτειο των 200 χρόνων από τη κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. «Σκοπός της γιορτής του 2021, αυτής της συμβολικής χρονιάς είναι με ψυχραιμία να αναστοχαστούμε τι συνέβη, δηλαδή οι αξίες, η γενναιότητα, ο ηρωισμός, ο αλτρουισμός, και η αλληλοβοήθεια. Ουσιαστικά, το γένος των Ελλήνων ξεπέρασε όλες αυτές τις δυσκολίες, και με θριάμβους αλλά και με καταστροφές και βρεθήκαμε εδώ. Ένας στόχος λοιπόν είναι να ξαναθυμίζουμε με διάφορους τρόπους όλα αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά να φροντίσουμε και να σκεφτούμε τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Τι θα αφήσει μια σφραγίδα για τα επόμενα χρόνια».

Η ίδια αναφέρθηκε και στις δράσεις της Επιτροπής, όπου δήλωσε τα εξής: «Έχουμε κάνει εμβληματικές δράσεις, μία από αυτές είναι ότι 200 νέα παιδιά, κορίτσια και αγόρια από όλη την Ελλάδα, θα ταξιδέψουν σε εμβληματικές διαδρομές στην Ευρώπη. Με αυτό θέλουμε να γίνει ξανά η σύνδεση των νέων ανθρώπων, των νέων εκπροσώπων της Ελλάδας με αυτά που γίνονται έξω. Παράλληλα, σαν Εθνική Επιτροπή δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κλειστά τα αυτιά μας στις απαιτήσεις των καιρών, οπότε χρηματοδοτήσαμε ένα καινοτόμο φάρμακο από Ελληνες επιστήμονες κατά του κορονοϊού με τα Τ- λεμφοκύτταρα και παράλληλα, χαρίσαμε 18 πλήρως εξοπλισμένες κινητές κλίνες ΜΕΘ, για την παρούσα συγκυρία που θα είναι διαθέσιμες και μετά.

Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη: Τι απάντησε στους επικριτές

Τις προηγούμενες ημέρες η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη είχε αναφερθεί και στις κριτικές που δέχθηκε για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «κάθε κριτική στην προσπάθεια μας είναι καλοδεχούμενη. Μπορεί να είναι και χρήσιμη. Όμως όταν γίνεται με όρους συγκρουσιακούς δεν βοηθά κανέναν και σίγουρα όχι τον σκοπό που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Πολύ περισσότερο όταν αμφισβητεί τον πατριωτισμό και την εθνική ευαισθησία του οποιουδήποτε», ενώ δήλωσε πως η πρόθεση της Επιτροπής είναι να αναδείξει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης ως ένα διεθνούς εμβέλειας γεγονός και ένα ορόσημο της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments