Πολιτική

25η Μαρτίου: Το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

25η Μαρτίου: Το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο
25η Μαρτίου: Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραθέτει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για τους καλεσμένους.

Εν όψει των εορτασμών για την 25η Μαρτίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραθέτει στο Προεδρικό Μέγαρο επίσημο δείπνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους που παρευρίσκονται στην Ελλάδα και πρόκειται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Στο επίσημο δείπνο η κ. Σακελλαροπούλου θα απευθύνει προσφώνηση, ενώ αναμένονται και οι αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.

Την επέτειο των 200 χρόνων από την επέτειο της Ελληνικής Επανάσταση θα τιμήσουν με την παρουσία τους  στην χώρα αυτό το διήμερο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πάτρικ Μεζοναβ, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλορένς Παρλί, και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λουκ Μαρτίνεζ.

Προσκλήσεις έχουν λάβει επίσης οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και οι υπουργοί που θα συνοδεύουν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.

Οι καλεσμένοι που θα τιμήσουν με την εμφάνισή τους την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης θα λάβουν δώρα από την πρόεδρο της Δημοκρατίας και συγκεκριμένα την ειδική έκδοση της προεδρίας της Δημοκρατίας με το έργο «Σάλπισμα Πολεμιστήριον» του Κοραή, ενώ οι κυρίες θα λάβουν από ένα τσαντάκι δημιουργία της κυρίας Καλλίστα και ένα μαντήλι που έχει φτιάξει επετειακά ειδικά για την περίσταση η κυρία Μαίρη Κατράτζου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τους καλεσμένους στην Εθνική Πινακοθήκη

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η υποδοχή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η ξενάγηση των καλεσμένων στο πλήρως ανακαινισμένο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, που σηματοδότησε την έναρξη της επετείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το δώρο του Έλληνα Πρωθυπουργού προς τους ξένους ηγέτες ήταν μια σπάνια έκδοση του «Ιστορικού Λευκώματος Της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821» στα αγγλικά. Το εξώφυλλο του πρώτου τόμου κοσμεί το έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη (1819-1878) «Μάχη στα στενά των Δερβενακίων», ενώ το εξώφυλλο του δευτερου τόμου κοσμεί «η Έξοδος του Άρεως», του Κωνσταντίνου Βολανάκη (1837-1907).

Το πρόγραμμα για την 25η Μαρτίου

Το διήμερο των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί με την στρατιωτική παρέλαση ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Το πρωινό της ίδια μέρας θα πραγματοποιηθεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Έπειτα, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος. Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση, ενώ πριν από την παρέλαση θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Αμερικανό Τζο Μπάιντεν. Σημειώνεται ότι όσοι παρευρεθούν στην στρατιωτική παρέλαση θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments