Πολιτική

Γεννηματά: Η κριτική για την Σύνοδο Κορυφής

Γεννηματά: Η κριτική για την Σύνοδο Κορυφής
Γεννηματά: Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου.

Κριτική για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο άσκησε η Φώφη Γεννηματά στην Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν κατάφερε να αποκομίσει όσα επεδίωκε, ενώ επικρίνει την στάση της μέσα στην Σύνοδο Κορυφής.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχολίασε «Την ώρα της αλήθειας η κυβέρνηση αποδείχτηκε πολύ λίγη. Στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα». «Συμφώνησε να ξεκινήσει θετική ατζέντα με την Τουρκία, χωρίς να εξασφαλίσει καμία συγκεκριμένη δέσμευσή της, παρά αρκέστηκε σε αόριστες αναφορές για το μέλλον», πρόσθεσε.

Γεννηματά:  Η κριτική για την Σύνοδο Κορυφής

Η κ. Γεννηματά επέκρινε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν διεκδίκησε και δεν πέτυχε ρυθμίσεις που θα προέβλεπαν ότι η υλοποίηση της θετικής ατζέντας με την ΕΕ συνεπάγεται πως η Τουρκία:

-Εγκαταλείπει το casuς belli.

– Θα προσχωρήσει στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου.

– Θα σέβεται πλήρως την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, εγκαταλείποντας τις απαράδεκτες θεωρίες για «γκρίζες ζώνες».

– Θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στο εσωτερικό της.

– Θα δέχεται «επιστροφές» μεταναστών από όλη τη χώρα και όχι μόνο από τα νησιά με αναθεώρηση της σχετικής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας παράλληλα με τη νέα χρηματοδότηση.

Γεννηματά: «Η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει δεσμεύσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»

Οι δηλώσεις που έκανε την 25η Μαρτίου είναι ότι θα πρέπει  η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει δεσμεύσεις. «Είναι ώρα να τεθούν σαφείς όροι στην Τουρκία πριν προχωρήσει η λεγόμενη θετική ατζέντα της ΕΕ για αυτήν. Να υποχρεωθεί αυτή να υλοποιήσει ένα κατάλογο συγκεκριμένων δεσμεύσεων που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάλειψη του casus belli , την προσχώρηση στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου και την αποχή από κάθε παραβατική συμπεριφορά σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Όσον αφορά την αναθεωρημένη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, να διασφαλιστεί ότι οι επιστροφές προς την Τουρκία θα γίνονται πράξη από όλη την χώρα μας και ότι δεν θα συνεχίσουν να μετατρέπονται τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.

Αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι «ώρα αλήθειας», τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments