Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν πιστεύει σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση δεν πιστεύει σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας
Ηλιόπουλος: «Με πολιτική ευθύνη της ΝΔ έχει μείνει εκτός της μάχης ο ιδιωτικός τομέας, ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει μονοθεματικό», ανέφερε.

O Νάσος Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος έχει μιλήσει πολλές φορές για τον τρόπου που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση την πανδημία του κορωνοϊού, τονίζοντας πως είναι αναγκαία η επίταξη των κλινικών, υπογράμμισε, σε νέες του δηλώσεις, την ανάγκη για άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και για δωρεάν, συνταγογράφηση των τεστ για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε, μιλώντας στο Kontra Channel το βράδυ της Τετάρτης, ότι «με πολιτική ευθύνη της ΝΔ έχει μείνει εκτός της μάχης ο ιδιωτικός τομέας, ενώ το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει μονοθεματικό». Υποστήριξε ότι «μόλις στις 4 Μαρτίου ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε ξανά για την τελική ευθεία στη μάχη με την πανδημία και σε 10 ημέρες η Αττική βρέθηκε χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ… Είτε ο κ. Μητσοτάκης έλεγε συνειδητά ψέματα ή είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό… Η κυβέρνηση στηρίζει την κερδοσκοπία των ιδιωτικών συμφερόντων».

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία βάσει των οποίων «μέσα σε ένα χρόνο πανδημίας κατά την επίσημη απογραφή εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας 1680 λιγότεροι εργαζόμενοι, ενώ το 2021 η κυβέρνηση επέλεξε να μειώσει κατά 600 εκατομμύρια ευρώ τον προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας». «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πιστεύει σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, περιμένει να περάσει η μπόρα της πανδημίας, για να προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης».

Μίλησε και για την κατάσταση στα Νοσοκομεία λέγοντας: «Δύο συνανθρώπους μας χάσαμε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, που περίμεναν να μπουν σε ΜΕΘ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ περίπου 100 άνθρωποι περιμένουν να μπουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυτή τη στιγμή… Το ΕΣΥ κατέληξε να είναι μονοθεματικό και την ίδια στιγμή υπερδιπλασιάστηκε η ημερήσια αποζημίωση στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και έφτασε τα 1.700 ευρώ».

Πάντως, σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα self test εξαπέλυσε και η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωσή της. «Η μοναδική ευρωπαϊκή εταιρία που έχει πάρει έγκριση για self test είναι η Siemens. Συμπτωματικά, λίγες μόλις ημέρες μετά την έγκρισή τους στη Γερμανία, η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει άρον άρον και στη ζούλα τα μεσάνυχτα της παραμονής της Εθνικής Επετείου φωτογραφική πρόσκληση ενδιαφέροντος με διορία 1,5 μέρα για προμήθεια 10 εκατομμυρίων τεστ».

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments