Πολιτική

Γεωργιάδης: Ό,τι ανοίγει δεν ξανακλείνει

Γεωργιάδης: Ό,τι ανοίγει δεν ξανακλείνει
Γεωργιάδης: «Κρίσιμη η τρέχουσα εβδομάδα αν η τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων συνεχιστεί ή υποχωρήσει, το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι κοντά», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σήμερα (29/3) στην εκτίμηση ότι αν η τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων συνεχιστεί, το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα καταστεί εφικτό σύντομα. Συγκεκριμένα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι το κριτήριο για την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων είναι η πίεση στο σύστημα υγείας.

Γεωργιάδης: Κρίσιμη η τρέχουσα εβδομάδα

«Κρίσιμη η τρέχουσα εβδομάδα αν η τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων συνεχιστεί ή υποχωρήσει, το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι κοντά» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «ό,τι ανοίξει δεν θα ξανακλείσει». Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για φωτογραφικό διαγωνισμό της κυβέρνησης για την προμήθεια self test από την εταιρία Siemens, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι πρόκειται περί λάσπης στον ανεμιστήρα και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει καν τα συγκεκριμένα self test.

Γεωργιάδης: Αδύνατο να μην λογοδοτήσει ο Παππάς για Καλογρίτσα

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για επιχείρηση σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ στην προετοιμασία για άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και πρόσθεσε ότι με τους εμβολιασμούς και τα self test η χώρα θα πετύχει την κατάλληλη εξίσωση. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι είναι αδύνατον να μην συσταθεί προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά λέγοντας ότι θα λογοδοτήσει για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Καλογρίτσα. Τέλος, αναφορικά με τις καταγγελίες Βαρουφάκη κατά Δραγασάκη σχετικά με τον ΟΠΑΠ, ο Αδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει τοποθετηθεί στις καταγγελίες.

Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: 30 εταιρείες κατέθεσαν φάκελο για τα self test

Πάντως σημειώνεται ότι χτες ολοκληρώθηκε η φάση κατάθεσης προσφορών για τα 10 εκ. self test  και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι κάτωθι 30 εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis, ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προσφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε σήμερα να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments