Πολιτική

Αριστοτελία Πελώνη: Αύριο οι αποφάσεις των ειδικών

Αριστοτελία Πελώνη: Αύριο οι αποφάσεις των ειδικών
Αριστοτελία Πελώνη: Σε δηλώσεις της η Κυβερνητική Εκπρόσωπος ανακοινώνει ότι η συνεδρίαση των ειδικών θα γίνει την Τετάρτη.

Η Αριστοτελία Πελώνη μίλησε για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ ρωτήθηκε και για την πολυαναμενόμενη άρση των μέτρων. Ακόμη, ανέφερε ότι στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής θα εξεταστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει μια μερική επανεκκίνηση με ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 η κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η χώρα θα βγει σύντομα από την περιπέτεια της πανδημίας του κορωνοϊού και υπογράμμισε ότι, ενόψει ανοίγματος οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τα δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά.

Αριστοτελία Πελώνη

H Αριστοτελία Πελώνη

Αριστοτελία Πελώνη: Οι προτάσεις της κυβέρνησης

Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει σειρά προτάσεων στους ειδικούς προκειμένου να αξιολογηθούν στην αυριανή συνεδρίασή τους προκειμένου να αποφασίσουν αν μπορεί να υπάρξει μια μερική επανεκκίνηση με ασφάλεια.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι αν αυτό αποφασιστεί θα υπάρξει μικρότερος συνωστισμός στις πλατείες και συμπλήρωσε ότι προτεραιότητα παραμένει το λιανεμπόριο και το άνοιγμα των λυκείων.

Αριστοτελία Πελώνη: Οι πρώτες παραλαβές self test

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι πρώτες παραλαβές των self tests και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διασπορά, όπως είπε, ψευδών ειδήσεων και κατασκευασμένων ιστοριών αναφορικά με τον διαγωνισμό.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, η κ. Πελώνη είπε ότι πρόκειται για μια εικόνα της στιγμής και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της παρακολουθεί και αυτό που δείχνουν είναι ότι υπάρχει μεγάλη κόπωση της κοινωνίας.

Αριστοτελία Πελώνη: «Σταδιακά τα μέτρα εξαντλούν την αποτελεσματικότητα τους»

Σε προηγούμενες δηλώσεις της είχε αναφέρει «Μέχρι τις αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση οι πολίτες άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν στις πολύ ευπαθείς ομάδες», ενώ εκτίμησε ότι από τον Ιούνιο και μετά θα μπούμε σε φάση εμβολιασμού του μαζικού πληθυσμού με βάση την ηλικία. «Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει όλους τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις και θα συνεχίσει να στηρίζει στοχευμένα όσους πλήττονται», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ πρόσθεσε ότι το βλέμμα θα πρέπει να στραφεί και στην ανάκαμψη της οικονομίας. Θύμισε ήδη τα μέτρα στήριξης ήταν 24 δισεκατομμύρια για το 2020 ήδη τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων για το 2021 έχουν φθάσει τα 11,6 δισεκατομμύρια.

Αναφερόμενη στα σκληρά περιοριστικά μέτρα, τόνισε, ότι αν δει κανείς τι συμβαίνει και στην Ευρώπη, «σταδιακά τα μέτρα αυτά εξαντλούν την αποτελεσματικότητα τους» και έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία, όπου ανακοινώθηκαν περιοριστικά μέτρα για το Πάσχα και η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε συγνώμη. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να είμαστε πιο ευέλικτοι, πιο στοχευμένοι, να δοθούν ανάσες ελευθερίας για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων, η κόπωση δεν είναι καλός οδηγός». Για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, η Αριστοτελία Πελώνη τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς, θα κριθεί το επόμενο διάστημα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Πελώνη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments