Ελλάδα

Μεταλλάξεις κορωνοϊός: Συνεχίζουν να αυξάνονται

Μεταλλάξεις κορωνοϊός: Συνεχίζουν να αυξάνονται
Μεταλλάξεις κορωνοϊός: Όπως γνωρίζουμε από τους επιστήμονες είναι πιο μεταδοτικές από το κλασικό στέλεχος του ιού. Πόσο αυξήθηκαν στην Ελλάδα.

Ο κορωνοϊός επιμένει αφού και οι μεταλλάξεις, οι οποίες γνωρίζουμε από τις αναλύσεις των επιστημόνων ότι είναι πιο μεταδοτικές, συνεχίζουν να πληθαίνουν και στην Ελλάδα. Προφανώς, αυτό παίζει ρόλο στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, ενώ οδηγεί σε περισσότερους νεκρούς και διασωληνωμένους ασθενείς.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 σε 606 επιλεγμένα νέα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 09 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2021.

Μεταλλάξεις κορωνοϊός: Συνεχίζουν να αυξάνονται

Μεταλλάξεις κορωνοϊός: Συνεχίζουν να αυξάνονται

Μεταλλάξεις κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται

Τα δείγματα προέρχονται από τις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης και Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Κέρκυρας και Λέσβου.

Από τον έλεγχο των 606 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 478 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern -VOC), 67 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI) και ένα δείγμα ήταν θετικό για Variant with deletion in S Gene.

Από τα 478 δείγματα με στελέχη VOC, τα 475 βρέθηκαν με τη μετάλλαξη Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και τρία δείγματα με τη μετάλλαξη Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2), ενώ και τα 67 δείγματα με στελέχη VUI αφορούσαν το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K).

Μεταλλάξεις κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται

Μεταλλάξεις κορωνοϊός: Πού εντοπίζονται

Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί 3.373 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης Β.1.1.7/UK lineage (Variant VOC_202012) και 59 θετικά για την παρουσία μετάλλαξης B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 έως σήμερα.

Από τα 59 θετικά στελέχη για την παρουσία μετάλλαξης Lineage B.1.351/South Africa (Variant 501.V2) τα 57 είναι εγχώρια, εκ των οποίων 47 προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, 5 από την Περιφέρεια Αττικής, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και 1 από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Να θυμίσουμε ότι ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 3.491 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο ήταν 67, ενώ είχαμε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων με 755. Όπως γίνεται κατανοητό, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει αφόρητη, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μετέφερε ο καθηγητής Νίκος Καπραβέλος για τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments