Πολιτική

Σταμπουλίδης: Προσπάθεια επανεκκίνησης του εμπορίου

Σταμπουλίδης: Προσπάθεια επανεκκίνησης του εμπορίου
Σταμπουλίδης: Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορίου σε συνέντευξη του τόνισε ότι γίνεται από την Κυβέρνηση μία προσπάθεια επανεκκίνησης του εμπορίου.

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης σχολίασε εκ νέου τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (31/3). Ερωτηθείς για το θέμα του λιανεμπορίου ανέφερε ότι είναι ένα ασφαλές βήμα. Ενώ υπογράμμισε για ακόμα μία φορά την σημασία του χρόνου ως προς την μέτρηση του επιδημιολογικού αποτυπώματος κάθε κίνησης «χαλάρωσης» του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, σε συνέντευξη του στο Mega, ανέφερε σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ότι «Δεν είναι άνοιγμα της αγοράς, αλλά ένα μικρό βήμα για να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό».

Σταμπουλίδης

Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Σταμπουλίδης: Για την ξαφνική απόφαση των λοιμωξιολόγων σε Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη η αγορά δεν θα ανοίξει, ενώ οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα σ’ αυτές της περιοχές. Υπενθύμισε ότι σε όλη τη χώρα δεν θα λειτουργήσουν τα πολυκαστήματα, τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά χωριά, τα outlets και τα shoping shops. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν κανονικά.

Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ο πολίτης θα μπορεί να επισκέπτεται τα εμπορικά καταστήματα διευκρινίζοντας πως το μήνυμα στο 13032 είναι μοναδικό για κάθε μέρα και μπορεί να αποσταλεί εκ νέου μετά τις 12 το βράδυ. Έκρινε ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει στην ψυχολογία του κόσμου και θα βελτιώσει την καθημερινότητά του.

Σταμπουλίδης: Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, σε ερώτηση για τους ισραηλινούς τουρίστες που έφτασαν στην Ελλάδα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα selft test και την εστίαση, ανέφερε ότι τα εστιατόρια στα ξενοδοχεία λειτουργούν και οι τουρίστες μπορούν κατά τη βόλτα τους να παίρνουν καφέ με take away. Τόνισε ότι self test θα γίνονται και από τους εργαζομένους του λιανεμπορίου και είπε ότι η εστίαση θα ανοίξει πιθανότατα μετά το Πάσχα, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, 2 Απριλίου, στη Βουλή.

Σταμπουλίδης: «Χρειάζεται να ανοίξει η οικονομία το ταχύτερο δυνατό»

Ερωτηθείς για το πότε θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει η εστίαση, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «είναι μια συζήτηση που δεν θα αργήσει να ξεκινήσει. Όμως, δεν θα βοηθήσει επί του παρόντος να σας αναφέρω ημερομηνίες κλπ. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι τα ανοίγματα είναι μπροστά μας και τα κλεισίματα πίσω μας. Ωστόσο, συμπληρώνει, την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων δε μπορεί να την εγγυηθούν οι κρατικές ενισχύσεις. Χρειάζεται να ανοίξει η οικονομία το ταχύτερο δυνατό».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως επικράτησαν στις πωλήσεις όσες επιχειρήσεις ήταν προετοιμασμένες με ανεπτυγμένες τις ψηφιακές υπηρεσίες τους. «Η χώρα μας εφάρμοσε πρακτικές που συνέβαλαν καθοριστικά στο να μειωθούν κατά το δυνατόν οι δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στην λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων. Το click away όσο και το click inside, βοήθησαν την οικονομία και φυσικά δεν επέδρασαν αρνητικά στην μετάδοση του ιού. Σήμερα όμως, είμαστε σε άλλη φάση».

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments