Πως Να

Καφές παρασκευή: Πώς να τον φτιάξω μόνος μου στο σπίτι

Καφές παρασκευή: Πώς να τον φτιάξω μόνος μου στο σπίτι
Καφές παρασκευή: Αυτά είναι μερικά μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα όποιο είδος κι αν προτιμά κανείς.

Ο καφές είναι από τα αγαπημένα ροφήματα που απολαμβάνουν καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώ πολλοί είναι εκείνοι που τον προτιμούν σε σχέση με τους χυμούς, όπως από ρόδι ή μπανάνα, για την οποία έχουμε και μερικές συμβουλές για να ωριμάσουν. Παράγεται από τα καβουρδισμένα και αλεσμένα σπόρια της καφέας ή καφεόδεντρο. Ο καφές έχει αναζωογονητική δράση, η οποία οφείλεται στο βασικό του συστατικό, την καφεΐνη, ένα αλκαλοειδές συστατικό που υπάρχει στους σπόρους των καρπών του.

Υπολογίζεται ότι η διαδικασία ετοιμασίας του ροφήματος επαναλαμβάνεται παγκοσμίως πάνω από 400 δισεκατομμύρια φορές τον χρόνο ενώ ημερησίως παράγονται και πωλούνται στην αγορά εφτά εκατομμύρια τόνοι καφέ ανά τον κόσμο! καφές παρασκευή

Κάθε χώρα έχει και το δικό της είδος. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα είναι ο φραπές, στην Ιταλία ο espresso, στην Ιρλανδία ο Irish coffee, στην Τουρκία ο τούρκικος που ψήνεται στη χόβολη, στην Αυστρία ο melange και στη Βραζιλια ο cafezinho. Ο καφές πάντως, είναι ένα αρκετά απαιτητικό χόμπι καθώς απαιτεί προσπάθεια για να βγει καλός.

Μερικά μυστικά για τέλειο καφέ

Αρχικά, ένας σωστός, υψηλής ποιότητας καφές έχει μοναδικό χαρακτηριστικό άρωμα. Το πιο σημαντικό, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιεί κανείς εκλεκτό χαρμάνι καφέ. Επίσης, σημαντικό συστατικό είναι ο πάγος, στην περίπτωση του κρύου καφέ φυσικά. Κι όμως απαιτείται πάγος τόσο όσο, δηλαδή ούτε λίγο, γιατί το ρόφημα δεν θα έχει την ιδανική θερμοκρασία, αλλά ούτε και πολύ γιατί θα νερώσει. Το ιδανικό είναι τέσσερα με πέντε παγάκια μέτριου μεγέθους.

Βέβαια, σημασία έχουν και τα «εργαλεία» που έχει κανείς στη διάθεσή του. Σίγουρα υπάρχουν βασικές διαφορές μεταξύ των συσκευών και για ένα αξιοπρεπές σπιτικό αποτέλεσμα, οφείλει να ψάξει κανείς τη μηχανή που του ταιριάζει. Σε αυτό να τονισθεί πως σημασία έχει και το ποτήρι, όπως για τον φρέντο θέλουμε ψηλό λεπτό. Για αυτό, με σκοπό να απολαμβάνει κανείς ανά πάσα στιγμή όποιον από τους καφέδες επιθυμεί, καλό είναι να έχει στη διάθεσή του μερικά γυάλινα ποτήρια και κούπες, αλλά όχι σε ένα μέγεθος μόνο.

Σημειώνεται πως η κατανάλωση καφέ ανά κάτοικο είναι ο μέσος όρος βάρους καφέ, σε κιλά, που καταναλώνεται ετήσια από το κάθε άτομο σε μία δεδομένη χώρα ή περιοχή. Πρώτη λοιπόν, σε παγκόσμια κατάταξη έρχεται η Φινλανδία με 12 κιλά ετήσια κατανάλωση ανά κάτοικο, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση με κατανάλωση 5,5 κιλών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments