Τεχνολογία

Google Doodle: Αφιερωμένο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης

Google Doodle: Αφιερωμένο στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης
Google Doodle: Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης γιορτάζει σήμερα 13 Απριλίου τα 151 χρόνια από την ίδρυσή του.

Η Google σήμερα αφιέρωσε το Doodle της στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης που κλείνει τα 151 του χρόνια. H Google συνηθίζει να κάνει αφιερώματα σε σημαντικές ημερομηνίες. Άλλωστε, πρόσφατα αφιέρωσε το Doodle της στην Ελληνική Επανάσταση, ενώ στις 8 Μαρτίου το είχε αφιερώσει στην Ημέρα των Γυναικών.

Google Doodle: Μερικά λόγια για το Μητροπολιτικό Μνημείο Τέχνης

Το μητροπολιτικό μουσείο, που βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, ιδρύθηκε το 1870 από μια ομάδα Αμερικανών πολιτών – επιχειρηματίες και χρηματοδότες, καθώς και κορυφαίους καλλιτέχνες και στοχαστές της εποχής- που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα μουσείο για να φέρουν την Τέχνη και την Παιδεία στον αμερικανικό λαό.

Το μουσείο αναγνωρίστηκε επίσημα το 1870 και αμέσως μετά απέκτησε το πρώτο του έργο τέχνης –μια ρωμαϊκή σαρκοφάγο.

Google Doodle: Αυτή είναι η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε για τα «γενέθλια» του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης

Google Doodle: Αυτή είναι η εικόνα που χρησιμοποιήθηκε για τα «γενέθλια» του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, γνωστό και ως Met, έχει εξελιχθεί και πρόκειται για το μεγαλύτερο μουσείο τέχνης της Νέας Υόρκης, με μια μόνιμη συλλογή που αριθμεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντικείμενα, τα οποία εκτείνονται σε περισσότερα από 5.000 χρόνια Ιστορίας και προέρχονται από σχεδόν κάθε γωνία του πλανήτη.

Μερικά από τα έργα του Μητροπολιτικού Μουσείο Τέχνης απεικονίζονται στο Google Doodle. Συμπεριλαμβάνονται ένα βυζαντινό ψηφιδωτό δαπέδου από το 500-550 μ.Χ., της πανοπλίας του Γερμανού αυτοκράτορα Φερδινάνδου Α’ από τον 16ο αιώνα, μιας περίπλοκη παραδοσιακή φορεσιά των Λακότα και η ζωγραφιά με τίτλο «Αυτοπροσωπογραφία» του Σάμουελ Τζόζεφ Μπράουν Τζούνιορ από τη δεκαετία του 1940.

Δείτε την ανάρτηση του Μουσείου στο Twitter

Google Doodle: Τι είναι

Τα Doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών Doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο Doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν για να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίστηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments