Πολιτική

Δένδιας: Υπηρετώ την εξωτερική πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό

Δένδιας: Υπηρετώ την εξωτερική πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό
Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Μοχάμεντ αλ Μένφι σήμερα και συζήτησαν για τη συνεργασία Ελλάδας-Λιβύης.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση σήμερα με τον Μοχάμεντ αλ Μένφι, Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης. Το επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη 15/4 η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Μεχμέτ Τσαβούσογλου, όπου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο πολιτικών οι τόνοι ανέβηκαν. Για τη στάση του ο Νίκος Δένδιας δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Θεόδωρου Πάγκαλου.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά από τη συνάντηση με τον Μοχάμεντ αλ Μένφι.

Oι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας-Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της Λιβύης αποτέλεσαν τους άξονες της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Νίκος Δένδιας στο Twitter.

«Ήταν μια ευκαιρία που βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Μένφι με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Όπως ξέρετε, χθες ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών», προσέθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments