Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 18/4: Αυξημένες κρατήσεις στην Αττική

Κρούσματα σήμερα 18/4: Αυξημένες κρατήσεις στην Αττική
Κρούσματα σήμερα 18/4: Την ώρα που οι ειδικοί εμφανίζονται διαστακτικοί για το άνοιγμα των μετακινήσεων, αυξάνονται σημαντικά οι κρατήσεις.

Τα κρούσματα για σήμερα (18/4), αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, με τον υψηλό αριθμό διασωληνωμένων και το συνωστισμό σε πλατείες, γεννούν δεύτερες σκέψεις στους ειδικούς όσον αφορά το άνοιγμα μετακινήσεων για το Πάσχα, παρά και τη μείωση στο δείκτη θετικότητας.

Να θυμίσουμε πως με βάση τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, είχαμε 2.411 νέες μολύνσεις, 67 θανάτους και οι διασωληνωμένοι έφθασαν αριθμό ρεκόρ, τους 837. Από αυτά, τα 1.169 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε νέες 299 νέες λοιμώξεις. Κρούσματα σήμερα 18/4

Κρούσματα σήμερα 18/4: Οι Αθηναίοι κάνουν κρατήσεις σε κοντινές περιοχές

Πολλοί Αθηναίοι έχουν ήδη κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία πολύ κοντά στην πρωτεύουσα για να ταξιδέψουν έστω και για λίγο. Οπως χαρακτηριστικά είπε στο Mega ο Φώτης Τζάνος, εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης ακινήτων, για την αυξημένη ζήτηση: “Φέτος στις περιοχές κοντά στην Αθήνα, για το Πάσχα, έχουν φτάσει, χωρίς να είμαι υπερβολικός, στο 95% με 100%. Και προτιμούν τέτοιες τουριστικές περιοχές, όπως το Πόρτο Ράφτη, το Λαγονήσι, τη Βάρκιζα…”.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, οι ενδιαφερόμενοι κάνουν κρατήσεις για το Πάσχα χωρίς προκαταβολή μέσω ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης με τη δυνατότητα δωρεάν ακύρωσης. Έτσι, εάν τελικά δοθεί το “πράσινο φως” για εκδρομή στο χωριό, να μπορούν να μετακινηθούν.

Οι πληρότητες είναι:

  • Σούνιο: 77%
  • Παλαιά Φώκαια: 72%
  • Πόρτο Ράφτη: 81%
  • Αίγινα: 79%
  • Ωρωπός: 90%
  • Βραυρώνα: 93%
  • Αρτέμιδα / Λούτσα: 72%
  • Λαύριο: 76%
  • Κινέτα: 85%
Κρούσματα σήμερα 18/4

Η μέση τιμή του τριημέρου του Πάσχα για μία οικογένεια στο Σούνιο ξεκινά από 270 ευρώ και φτάνει έως και 516. Στην Παλαιά Φώκαια 220 ευρώ έως 380, ενώ στο Πόρτο Ράφτη 180 έως και 470. Στην Αίγινα ένα διαμέρισμα ξεκινά από 190 και φτάνει έως και τα 560 ευρώ. Στον Ωρωπό η μέγιστη τιμή για 3 διανυκτερεύσεις είναι έως 506 ευρώ ενώ στην Βραυρώνα οι τιμές ξεκινούν από 240 ευρώ. Στην Αρτέμιδα οι τιμές κυμαίνονται από 165 έως 360 ευρώ, ενώ στο Λαύριο από 219 έως 590 ευρώ.

Κρούσματα σήμερα 18/4: Οι δηλώσεις του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου και του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου

Ο κ. Εξαδάκτυλος εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά με το τι θα επικρατήσει το Πάσχα, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι να μειωθούν οι περίπου 5.500 ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, οι 840 που είναι διασωληνωμένοι και βέβαια οι δεκάδες που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους, ώστε να πάρει μια «ανάσα» το σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Από μεριάς του ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος έκρουσε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως αν το Πάσχα παραμείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας είναι αναπόφευκτη η αύξηση των κρουσμάτων. Ο ίδιος προτείνει την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων με self test, καθώς και την επανεκκίνηση της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους. Κρούσματα σήμερα 18/4

Κρούσματα σήμερα 18/4: Τι ζητά η εκκλησία

Με επιστολή που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος προς την υπουργό Παιδείας στην τελευταία της συνεδρία ζητά να ανέλθει ο αριθμός των πιστών στους ναούς από έναν σε 25 τ.μ που ισχύει σήμερα σε έναν σε 15 τ.μ, καθώς και ο μέγιστος αριθμός που προβλέπεται στους μεγάλους ναούς, που σήμερα είναι 50, να αυξηθεί στους 100. Επίσης, οι Συνοδικοί ζητούν να επιτραπεί κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και την Ανάσταση, να τοποθετηθούν μεγάφωνα και να επιτραπούν οι τέσσερις λειτουργιές στο προαύλιο των ναών παρουσία πιστών.

Όπως επισημαίνει η ΔΙΣ, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους ανοιχτούς χώρους με αποστάσεις 2 μέτρων ανά πιστό και μάσκες και με δυνατότητα για περισσότερες από μια λειτουργίες ώστε να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός πιστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments