Ελλάδα

Μπαλάσκας: Αν επέμβει η αστυνομία στα κορωνοπάρτι, η κατάσταση μπορεί να εκτραπεί

Μπαλάσκας: Αν επέμβει η αστυνομία στα κορωνοπάρτι, η κατάσταση μπορεί να εκτραπεί
Μπαλάσκας: Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά συνωστισμός αλλά και πάρτι γίνονται αυτήν τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα και η αστυνομία δεν θα μπορούσε να τα ελέγξει όλα.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε μία… έξαρση των κορωνοπάρτι, όπως αυτό της πλατείας Βαρνάβα, ενώ στην Κυψέλη η πλατεία Αγίου Γεωργίου επί δύο συνεχόμενα βράδια φιλοξένησε τα νεανικά κορωνοπάρτι.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να παρέμβει η αστυνομία για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις καθώς όπως είπε προέχει να υπάρξει κοινωνική συνείδηση και να αποτρέπεται ο συνωστισμός.

Από την πλευρά του ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε στο MEGA ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιληφθεί η αστυνομία της κατάστασης, καθώς υπάρχουν πολλές πλατείες στη χώρα στις οποίες συγκεντρώνεται «ετερόκλητο πλήθος». Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα στις πλατείες μαζεύονται και οικογένειες και νεολαίοι αλλά και «μπαχαλάκηδες» και αν η αστυνομία παρέμβει μπορεί η κατάσταση να εκτραπεί.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, αν η Ελληνική Αστυνομία ήθελε να περιφρουρήσει τις πλατείες όπως έγινε με την πλατεία Βαρνάβα, θα μπορούσε υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι με αυτές τις συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά συνωστισμός αλλά και πάρτι γίνονται αυτήν τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα και η αστυνομία δεν θα μπορούσε να τα ελέγξει όλα.

Κ. Μπακογιάννης: «Άλλος… λερώνει και η Αθήνα πληρώνει»

Την οργή του εξέφρασε μέσω των social media ο Κώστας Μπακογιάννης, ύστερα από τα κορωνοπάρτι που σημειώθηκαν επί δύο συνεχόμενες νύχτες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Μάλιστα, η κοσμοσυρροή ήταν τόση που τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων μάζεψαν 50 σακούλες σκουπιδιών.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέβασε στο Facebook δύο φωτογραφίες, όπου στη μία ένας άνδρας απεικονίζεται να λερώνει την πλατεία, ενώ η άλλη φωτογραφία αποτυπώνει την προσπάθεια των συνεργείων του Δήμου για τον καθαρισμό της πλατείας. Γεμάτος οργή ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε σαρκαστικά την εξής λεζάντα: «Μπράβο. Άλλος… λερώνει και η Αθήνα πληρώνει»

Οι φωτογραφίες του δημάρχου Αθηναίων δείχνουν τι επικρατεί βράδυ και μέρα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικά αντιθετικές: από τη μία, τις νύχτες επικρατεί συνωστισμός, οι νέοι καταναλώνουν άφθονο αλκοόλ, καπνίζουν και πετούν τα σκουπίδια όπου βρουν. Από την άλλη, όταν ξημερώνει, οι υπάλληλοι του Δήμου έρχονται αντιμέτωποι με το χάος σκουπιδιών, όπως ακριβώς έγινε το πρωινό του Σαββάτου, όπου τα συνεργεία του Δήμου μάζεψαν 50 σακούλες σκουπιδιών από το πρώτο κορωνοπάρτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments