Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Ανάσταση με μάσκες και αποστάσεις

Ματίνα Παγώνη: Ανάσταση με μάσκες και αποστάσεις
Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σχετικά με την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά με τα μέτρα της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Η πρόεδρος είχε πει ότι τo 40-45% όσων νοσηλεύονται είναι νέοι. Ακόμη, είχε τονίσει ότι η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, διευκρίνισε πως η αρμόδια υγειονομική επιτροπή εισηγείται και η Κυβέρνηση είναι αυτή που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, προσθέτοντας όμως, πως ίδια μιλούσε για την αναγκαιότητα αυτών των μέτρων εδώ και πολύ καιρό, Ματίνα Παγώνη

Ματίνα Παγώνη: ” “

Η κυρία Παγώνη, τόνισε ότι αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, είναι να κάνουμε Πάσχα μόνο με την οικογένεια μας ασχέτως ατόμων και ότι αν πάμε στην Ανάσταση, να το κάνουμε φορώντας διπλές μάσκες και κρατώντας απόσταση 10 μέτρων.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, ζήτησε να κάνουμε αυτά που πρέπει το Πάσχα για να βγούμε από την περιπέτεια και συμπλήρωσε πως άλλωστε, αυτό το Πάσχα είναι καλύτερο από το περσινό στο οποίο οι απαγορεύσεις ήταν περισσότερες.

Επίσης, αναφερόμενη στα κορονοπάρτι και το συγχρωτισμό σε δημόσιους χώρους, τόνισε ότι καταλαβαίνει τη νεολαία η οποία είναι κλεισμένη μέσα εδώ και 1 χρόνο με ελάχιστα διαλλείματα, αλλά πλέον θα έχει σε λίγες μέρες τη δυνατότητα να πιεί ένα καφέ ή ένα ποτό σε μαγαζιά, με το άνοιγμα της Εστίασης.

Ματίνα Παγώνη: “Καμία επιτροπή δεν θα πάρει το ρίσκο”

Πάντως, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι υπάρχει μια σταθερότητα στα κρούσματα, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος. Κάνοντας ειδική αναφορά στο ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα η γιατρός είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;».

Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς.», είπε.

Ακόμη, σαν λύση για τα κορωνοπάρτι είπε ότι ίσως αν ανοίξει η εστίαση κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση. Και τέλος, σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών, είπε πως «η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα».

Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments