Πολιτική

Γεωργιάδης: Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας

Γεωργιάδης: Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας
Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας μετά το τέλος της διασποράς της πανδημίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σχετικά με την πανδημία και την κατάσταση της οικονομίας. Ο υπουργός είχε μιλήσει σχετικά με τα αναπτυξιακά εργαλεία που θα έχουν στην διάθεση τους οι επιχειρηματίες. Ο ίδιος έχει αναφέρει πως προτεραιότητα είναι η ομαλοποίηση της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός ανάπτυξης, μιλώντας στη διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), επισήμανε ότι είναι λογικό να υπάρχει φόβος και ανησυχία για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα τελειώσει, αλλά σε δύο εβδομάδες από τώρα η κατάσταση θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα.

Γεωργιάδης:  “Η χώρα πρέπει να προλάβει την τουριστική περίοδο”

Ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα πρέπει να προλάβει την τουριστική περίοδο και γι’ αυτό επιταχύνονται οι εμβολιασμοί, στους οποίους, μετά τις ευπαθείς ομάδες, θα πάρουν σειρά οι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένους κλάδους, με προτεραιότητα στον τουρισμό και στην εστίαση.

Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, ο κ. Γεωργιαδης τόνισε ότι τα μέτρα στήριξης, που μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί και υλοποιηθεί για την ενίσχυση της οικονομίας, δεν προκαλούν καμία ανησυχία όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του χρέους της χώρας. Οι πολιτικές της κυβέρνησης θα συνεχιστούν, όπως υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, μέχρι να διαφανεί ότι έχει αρχίσει να εκκινεί ξανά η οικονομία, καθώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από την επόμενη ημέρα άρσης του lockdown.

Γεωργιάδης: Η παρουσίαση της έρευνας του Επιμελητηρίου

Στη συνέχεια της συνεδρίασης και ενώπιον του υπουργού, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της έρευνας «Βαρόμετρο ΕΒΕΘ», η οποία διεξήχθη εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 22-31 Μαρτίου για τους καταναλωτές και 30 Μαρτίου-8 Απριλίου 2021 για τις επιχειρήσεις.

Στα ευρήματα των προθέσεων τόσο των καταναλωτών όσο και, κυρίως, των επιχειρήσεων διαφαίνεται, σύμφωνα με το ΕΒΕΘ, σχετική αναστροφή των πολύ αρνητικών τάσεων που καταγράφηκαν τέτοια εποχή πέρυσι -στην έναρξη της πανδημίας-, συνεχίζοντας τη βελτίωση που είχε διαφανεί τον Σεπτέμβριο.

Γεωργιάδης: Στο «τραπέζι» η ενίσχυση και άλλων κλάδων

Και ίσως τις επόμενες μέρες να έχουμε ανακοινώσεις και για άλλους κλάδους της οικονομίας, για τους οποίους μέσω του νέου ΕΣΠΑ ερχόμαστε -στο μέτρο του δυνατού -να θεραπεύσουμε την πραγματική ζημία που έχουν υποστεί από την πανδημία και από το γεγονός ότι αυτή έχει κρατήσει πολύ περισσότερο από όσο ο καθένας μας θα μπορούσε να φανταστεί στην αρχή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments