Πολιτική

Γεωργαντάς για εμβολιασμούς: 200 χιλιάδες ραντεβού κλείστηκαν από τους 30 – 39 ετών

Γεωργαντάς για εμβολιασμούς: 200 χιλιάδες ραντεβού κλείστηκαν από τους 30 – 39 ετών
Γεωργαντάς για εμβολιασμούς: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για το πώς ανταποκρίθηκαν οι 30 - 39 ετών όταν άνοιξε η πλατφόρμα γι' αυτούς.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ενώ ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος μετά την ανταπόκριση των 30 – 39 ετών να εμβολιαστούν. Να θυμίσουμε ότι από το βράδυ της Δευτέρας όσοι είχαν άυλη συνταγογράφηση, πήραν μηνύματα στο κινητό τους, ενώ όσοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία μπόρεσαν να δηλώσουν το ραντεβού τους από χθες το μεσημέρι.

«Σήμερα ξεπερνάμε τους 3.000.000 εμβολιασμούς», δήλωσε, σε συνέντευξή του στο Πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών. «Mέχρι το τέλος Μαΐου θα φτάσουμε τα πέντε εκατομμύρια και το το όριο της ανοσίας θα κατορθώσουμε να το καλύψουμε έως και τον Ιούνιο».

«Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», ανέφερε επίσης.

Γεωργαντάς για εμβολιασμούς: 200 χιλιάδες ραντεβού κλείστηκαν από τους 30 - 39 ετών

Γεωργαντάς για εμβολιασμούς: 200 χιλιάδες ραντεβού κλείστηκαν από τους 30 – 39 ετών

Ο υφυπουργός είπε, ανάμεσα σε άλλα, ότι ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις 5 Μαΐου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, φτάνοντας συνολικά τα 1.500.

Ήδη χθες είχαμε 62.000 εμβολιασμούς, είπε. Ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε πως από τη στιγμή που υπάρχει η διαθεσιμότητα, μπορούμε να «ξεδιπλώσουμε» την εφοδιαστική αλυσίδα. «Εχουμε πια καλή ροή εμβολίων προς τη χώρα», καθώς, όπως είπε, οι παραδόσεις αυξάνονται, γίνονται έγκαιρα, ενώ προστίθεται στη διάθεση των πολιτών το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, από το οποίο περιμένουμε 1.400.000 από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών

Όπως είχε ενημερώσει ο Μάριος Θεμιστοκλέους τη Δευτέρα, κι άλλες ηλικιακές ομάδες μπαίνουν στο πρόγραμμα για να εμβολιαστούν. «Το πλάνο είναι στη συνέχεια τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η ίδια διαδικασία, δηλαδή, με τους 30- 39», είχε τονίσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Επίσης, είχε ενημερώσει ότι: «Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments