Πολιτική

Λιβάνιος: Υπάρχει πλέον κράτος και δουλεύει

Λιβάνιος: Υπάρχει πλέον κράτος και δουλεύει
Λιβάνιος: Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μίλησε για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης.
Λιβάνιος: Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μίλησε για την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος μίλησε για την επανεκκίνηση της Οικονομίας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ακόμη έχει αναφέρει, ότι ο εμβολιασμός είναι το δώρο της επιστήμης. Επίσης έχει πει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός μιλώντας στην Athens Voice δήλωσε ότι «Από τη σκληρή δουλειά, από εκεί κρίνονται και θα κριθούν όλα», επισημαίνοντας ότι «αν και η κυβέρνηση εξελέγη για να είναι εκείνη που θα οδηγήσει τη χώρα στη μετά την οικονομική κρίση εποχή, τελικά έπρεπε να αντιμετωπίσει και άλλες κρίσεις.

Λιβάνιος: «Το κράτος δουλεύει καλύτερα μετασχηματισμένο ψηφιακά»

Και πρόσθεσε ότι «η Κυβέρνησης έχει να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση, την επιθετικότητα της Τουρκίας στον Έβρο και το Αιγαίο, καθώς βεβαίως και την υγειονομική κρίση, με αιχμή την αντοχή του συστήματος υγείας, τον εμβολιασμό του πληθυσμού και την επούλωση των πληγών στην οικονομία».

«Τι βγήκε απ’ όλα αυτά;» σημειώνει ο κ. Λιβάνιος: «Η αίσθηση ότι κράτος, με την έννοια της υπηρεσίας του πολίτη, υπάρχει και δουλεύει». Επισημαίνει ότι «το κράτος δουλεύει καλύτερα, μετασχηματισμένο ψηφιακά, με 1.000 υπηρεσίες να προσφέρονται πλέον χωρίς αναμονή σε κάποιο γκισέ. «Και το ερώτημα που τελικά μένει είναι: ποιος θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα;» καταλήγει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

Λιβάνιος: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κινητοποιήσει κεφάλαια 57 δις ευρώ»

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο κ. Λιβάνιος δηλώνει ότι «με το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κινητοποιήσει επενδυτικά κεφάλαια 57 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο στόχος είναι επιδοτήσεις 17,8 δισεκατομμυρίων ευρώ και δάνεια ύψους 12,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πράσινη οικονομία, ψηφιακός και οικονομικός μετασχηματισμός και θεσμική θωράκιση είναι οι τέσσερις άξονες που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης» αναφέρει ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό.

Για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι «οι αντοχές καμιάς οικονομίας δεν είναι απεριόριστες, αλλά για παράδειγμα από τις πρόσφατες επιδόσεις στη δημοπρασία των 30ετών ελληνικών ομολόγων και την αναβάθμιση από τη Standard & Poor’s, έγινε σαφές ότι η ελληνική οικονομία παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και δεν είναι πλέον φόβητρο για τις αγορές».

Λιβάνιος: «Η χώρα έχει ανάγκη από μία καλή αντιπολίτευση»

Για τη στάση της αντιπολίτευσης, ο κ. Λιβάνιος σημειώνει ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μία καλή αντιπολίτευση, όπως επίσης είναι σαφές ότι μία αυστηρή αλλά παράλληλα εποικοδομητική αντιπολίτευση βοηθά και την κυβέρνηση να κινηθεί πιο σωστά». Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, τονίζει ότι «η ΝΔ κινείται στην εκτίμηση ψήφου σε ποσοστά υψηλότερα από εκείνα των εθνικών εκλογών του Ιουλίου του 2019, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο για μια κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της θητείας της», ενώ επισήμανε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν καταφέρνει να κεφαλοποιήσει την όποια πιθανή φθορά της κυβέρνησης αλλά κινείται σε εκλογική επιρροή σαφώς μικρότερη από το ποσοστό της, σε σχέση τον Ιούλιο του 2019».

Για τις εκλογές, ο κ. Λιβάνιος τονίζει, ότι «η συζήτηση είναι άκαιρη καθώς απέχουμε πάνω από δύο χρόνια από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments