Πολιτική

Παπαθανάσης: Σήμερα νέες ανακοινώσεις για το άνοιγμα της εστίασης

Παπαθανάσης: Σήμερα νέες ανακοινώσεις για το άνοιγμα της εστίασης
Παπαθανάσης: Θα οριστικοποιηθούν οι ΚΑΔ και οι τρόποι λειτουργίας των καταστημάτων.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα 3 Μαΐου, με τις νέες ανακοινώσεις να γίνονται σήμερα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρχει ενημέρωση και για τα SMS στο 13033.

Όπως διευκρίνισε στον AΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, σήμερα θα οριστικοποιηθούν οι ΚΑΔ και οι τρόποι λειτουργίας των καταστημάτων και θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Σημειώνεται επίσης, πως εξετάζεται και η επαναλειτουργία των καφέ-μπαρ από τις 3 Μαΐου με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Τι θα γίνει με SMS και γυμναστήρια

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ακόμη για τα SMS πως όλο το σύστημα είναι υπό αναμόρφωση και έως ότου οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις και γι΄αυτό το ζήτημα θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις, ενδεχομένως και σήμερα. Σχετικά με το αν θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, ανέφερε ότι αυτό θα γίνει μετά το άνοιγμα της εστίασης, καθώς είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσουν και οι ειδικοί, οι οποίοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο άνοιγμα της Δευτέρας.

Τα SMS στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης

Σημειώνεται ότι τα σενάρια σχετικά με τα SMS είναι δύο. Από τη μία, η εστίαση, η οποία ανοίγει στις αρχές Μαΐου, δεν απαιτεί την αποστολή SMS, άρα είναι αρκετά πιθανό να καταργηθούν. Από την άλλη, ίσως τα SMS να παραμείνουν για λίγο ακόμα στη ζωή μας, καθώς ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «το sms δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί στις μετακινήσεις αλλά θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες αν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί». 

Βέβαια, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης είναι βέβαιος ότι τα SMS πρόκειται να καταργηθούν σύντομα, απλά αναμένεται να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις που θα ορίσουν την ημέρα κατάργησης των SMS. «Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης (του SMS). Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης στον ANT1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments