Ελλάδα

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι συγχωριανοί του τιμούν τη μνήμη του εγκαινιάζοντας εκκλησάκι

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι συγχωριανοί του τιμούν τη μνήμη του εγκαινιάζοντας εκκλησάκι
Γιώργος Καραϊβάζ: Οι συγχωριανοί του εγκαινίασαν ένα μικρό εκκλησάκι στην μνήμη του δημοσιογράφου, το οποίο χτίστηκε στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το μέρος όπου πήγαινε κάθε φορά που επισκεπτόταν το χωριό του.

Μόλις λίγες βδομάδες έχουν περάσει από τη στυγνή δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος έχασε τη ζωή του έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Οι έρευνες των αρχών είναι ακόμα σε εξέλιξη, ενώ η δολοφονία του προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο αλλά και στα διεθνή ΜΜΕ.

Τον Γιώργο Καραϊβάζ, που σήμερα θα γιόρταζε την ονομαστική του εορτή, τίμησαν οι συγχωριανοί του στην Καλλίφυτο της Δράμας με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οι συγχωριανοί του εγκαινίασαν ένα μικρό εκκλησάκι στην μνήμη του δημοσιογράφου, το οποίο χτίστηκε στο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το μέρος όπου πήγαινε κάθε φορά που επισκεπτόταν το χωριό του.

Η μητέρα του, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο ησυχαστήριό του στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, όπου πήγαινε κάθε φορά που επισκεπτόταν τον τόπο του. Εκεί επέλεξαν να χτίσουν το εκκλησάκι στη μνήμη του. Σήμερα τέλεσαν το τρισάγιο.

Γιώργος Καραϊβάζ: Το τραγούδι που ζήτησε ο γιος του να ακουσεί στην κηδεία του πατέρα του

Ο Γιώργος Καραϊβάζ κηδεύτηκε στις 11 Απριλίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καλλίφυτο Δράμας, σε κλίμα οδύνης.

Ο επικήδειος λόγος του 20χρονου γιου του, Δημήτρη, «ράγισε καρδιές» ενώ μιλούσε για τη μεγαλοψυχία και την καλοσύνη που διέκρινε σε όλη του τη ζωή τον πατέρα του, ο οποίος όπως τόνισε «θα συγχωρούσε τους δολοφόνους του αν μπορούσε». Όταν βγήκε η σορός του Γιώργου Καραϊβάζ από το παρεκκλήσι για να μεταφερθεί στο νεκροταφείο, ο γιος του έβαλε το γνωστό ζεϊμπέκικο, «Το βουνό», συγκινώντας όλους όσοι ήταν στο σημείο.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου, στο εξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο βρίσκεται έξω από το χωριό. Ο δημοσιογράφος ήταν πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία, αποτελούσε για τους κατοίκους του χωριού το καμάρι τους. Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι αν δεν υπήρχαν σε ισχύ τα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, σε αυτό το τελευταίο αντίο, θα έδινε το «παρών» κυριολεκτικά όλο το χωριό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments