Διεθνή

Ισπανία: Συνελήφθη υπάλληλος φαρμακείου που πουλούσε πλαστά πιστοποιητικά κορωνοϊού

Ισπανία: Συνελήφθη υπάλληλος φαρμακείου που πουλούσε πλαστά πιστοποιητικά κορωνοϊού
Ισπανία: Η αστυνομία ξεσκέπασε την κομπίνα ενός υπαλλήλου φαρμακείου, ο οποίος χρέωνε σε Μαροκινούς 130 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό.

Οι ισπανικές αρχές συνέλαβαν ένα υπάλληλο φαρμακείου, ο οποίο πωλούσε πλαστά πιστοποιητικά αρνητικού τεστ κορωνοϊού, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τα ταξίδια των πελατών του προς το Μαρόκο.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα όχι μόνο για τα πλαστά τεστ κορωνοϊού, αλλά και των εμβολίων, καθώς η Pfizer επιβεβαίωσε την ύπαρξη πλαστών εμβολίων σε Πολωνία και Μεξικό.

Ο 24χρονος υπάλληλος φαρμακείου συνελήφθη στο Ελ Εχίδο, στη νότια Ισπανία, και όπως έγινε γνωστό  χρέωνε σε Μαροκινούς 130 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό, το οποίο τους επέτρεπε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την Ισπανία, σύμφωνα με τις αρχές.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, είχε και δεύτερη απασχόληση, καθώς διατηρούσε το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο και πωλούσε αεροπορικά εισιτήρια.

Η ισπανική αστυνομία ανέφερε πως ανακάλυψε επτά κουτιά, που περιείχαν πλαστά πιστοποιητικά τεστ PCR και ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Pfizer: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη πλαστών εμβολίων σε Πολωνία και Μεξικό

Η φαρμακευτική εταιρία Pfizer, η οποία έχει κλείσει μία μεγάλη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε ότι έχει εντοπίσει πλαστές εκδόσεις του εμβολίου της στο Μεξικό και στην Πολωνία.

Οι συγκεκριμένες δόσεις του εμβολίου κατασχέθηκαν από τις Αρχές των δύο χωρών και δοκιμές απέδειξαν ότι ήταν πλαστές. Συγκεκριμένα, στο Μεξικό τα εμβόλια είχαν πλαστές ετικέτες, ενώ στην Πολωνία θεωρούταν ότι η ουσία που περιείχε σχετιζόταν με αντιρυτιδική θεραπεία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι τα ψεύτικα εμβόλια εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την παγκόσμια δημόσια υγεία, και ζήτησε να σταματήσει η κυκλοφορία τους.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι πλαστές δόσεις του εμβολίου κατασχέθηκαν από τις αρχές σε ξεχωριστές έρευνες στις δύο χώρες.

Περίπου 80 άτομα σε μια κλινική στο Μεξικό έλαβαν μια πλαστή εκδοχή του εμβολίου, η οποία μπορεί να μην προκάλεσε σωματικές βλάβες, ωστόσο δεν προσέφερε καμία προστασία έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ).

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είπε στο ABC News ότι γνώριζε για την ύπαρξη των πλαστών εμβολίων στο Μεξικό και την Πολωνία, ενώ δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τις τοπικές αρχές και την Pfizer «όπως απαιτείται».

Οι ερευνητές είπαν στο BBC τον Μάρτιο ότι είδαν μια «απότομη αύξηση» στις διαφημίσεις εμβολίων στο dark net, σχετικά με εμβόλια κατά του κορωνοϊού, πιστοποιητικά εμβολιασμών και πλαστά έγγραφα αρνητικού covid test.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments