Διεθνή

ΕΜΑ: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του κινέζικου εμβολίου Sinovac

ΕΜΑ: Ξεκίνησε η αξιολόγηση του κινέζικου εμβολίου Sinovac
EMA: Πρόκειται για το πρώτο κινέζικο εμβόλιο που εξετάζει η ρυθμιστική αρχή της Ευρώπης.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επανεξέταση του κινέζικου εμβολίου Sinovac, η οποία βασίζεται σε προκαταρκτικά αποτελέσματα από δοκιμές σε ζώα και ανθρώπους. Μάλιστα, το εμβόλιο που παράγει η Κίνα έχει ενταχθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Τουρκίας, η οποία έχει παραλάβει έξι εκατομμύρια δόσεις.

«Αυτές οι μελέτες υποδηλώνουν πως το εμβόλιο ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων» που καταπολεμούν τον κορωνοϊό» και «μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από την ασθένεια» ανέφερε ο οργανισμός σε δήλωσή του.

Αυτό είναι το πρώτο κινέζικο εμβόλιο που μελετά ο EMA, ενώ παράλληλα αποτελεί το τέταρτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που εξετάζει, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων CureVac, Novavax Inc (NVAX.O) και το Sputnik V της Ρωσίας.

Ο Οργανισμός σημειώνει επίσης ότι οι ειδικοί του «θα αξιολογήσουν τα δεδομένα μόλις θα είναι διαθέσιμα για να αποφασίσουν εάν τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων» του εμβολίου. Η κυλιόμενη αξιολόγηση θα συνεχιστεί έως ότου «υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για μια επίσημη αίτηση άδειας κυκλοφορίας» δήλωσε ο ΕΜΑ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να προβλέψει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Το εμβόλιο Sinovac έχει δείξει ποσοστά αποτελεσματικότητας μεταξύ 50% και 90% σε διάφορες μελέτες και επί του παρόντος έχει εγκριθεί για χρήση στην Κίνα, την Ινδονησία, τη Βραζιλία και την Τουρκία.

Το εμβόλιο περιέχει αδρανοποιημένες ή νεκρές εκδόσεις του ιού SARS-CoV-2 για να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος να δημιουργήσει αντισώματα.

Τέλος, η εταιρεία δήλωσε ότι περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Sinovac έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments