Πολιτική

Συρίγος: Πότε θα γίνουν οι διορισμοί των εκπαιδευτικών

Συρίγος: Πότε θα γίνουν οι διορισμοί των εκπαιδευτικών
Συρίγος: Ο υφυπουργός Παιδείας μίλησε σχετικά με την πορεία της πανδημίας, τους διορισμούς των μόνιμων εκπαιδευτικών, αλλά και για τα self tests.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις πολλών φοιτητών κλήθηκε να δώσει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος. Μέχρι τώρα το Υπουργείο Παιδείας δια στόματος Υπουργού είχε αναφέρει για παράταση του σχολικού έτους. Πλέον από τον κ. Συρίγο γίνεται αναφορά για παράταση του εξαμήνου στα εργαστηριακά μαθήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στις εκπαιδευτικές βαθμίδες που επαναλειτουργούν από την ερχόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως το άνοιγμα γίνεται βήμα προς βήμα. Ακόμη, μίλησε και για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

O Άγγελος Συρίγος

O Άγγελος Συρίγος

Συρίγος:  “Έχουν γίνει συζητήσεις για το θέμα των διορισμών εκπαιδευτικών”

Αναφέρθηκε στο θέμα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Όπως είπε το ζήτημα των διορισμών είναι υπό τον αυστηρό έλεγχο των λεγόμενων θεσμών. «Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει συζητήσεις και με το υπουργείο Εσωτερικών και με τους θεσμούς και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα και την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, σχολίασε πως το πείραμα με τα self tests στα Λύκεια πήγε καλά και δεν είδαμε εκτίναξη κρουσμάτων. «Το μόνο που με ανησυχεί είναι τυχόν ανευθυνότητα στη δήλωση των αποτελεσμάτων», δήλωσε και τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα έναντι των άλλων.

Συρίγος:  “Οι βρεφονηπιακοί προς το παρόν δεν ανοίγουν”

Όσο για βαθμίδες που παραμένουν κλειστές, σημείωσε πως «οι βρεφονηπιακοί προς το παρόν δεν ανοίγουν. Είναι σταδιακό το άνοιγμα, τα ΑΕΙ δεν ανοίγουν, ξεκινούν όμως οι εργαστηριακές και κλινικές πρακτικές ασκήσεις από 17/5. Δεν σταμάτησε ο κορωνοϊός, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Δεν μπορούμε να περάσουμε στο πλήρες άνοιγμα από τη μία μέρα στην άλλη».

Σχετικά με το τι θα γίνει με την εξεταστική στα ΑΕΙ τόνισε πως για το τρίτο εξάμηνο θα ληφθούν αποφάσεις κατά περίπτωση από το κάθε τμήμα για το αν οι εξετάσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως ή δια ζώσης, όπως έγινε πέρσι.

Συρίγος: «Θα παραταθεί το εξάμηνο για τα εργαστηριακά μαθήματα»

Το ζήτημα που προκύπτει, συνέχισε, αφορά τις «κλινικές ασκήσεις, πρακτικές ασκήσεις και εργαστηριακά μαθήματα. Για τις κλινικές ασκήσεις που αφορούν σε σχολές υγείας κοιτάζουμε να δούμε αν θα μπορέσει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ώστε να μπορούν να μπουν στα νοσοκομεία και να κάνουν τις ασκήσεις τους. Όσοι θα μπουν σε νοσοκομεία ή σε δομές υγείας θα είναι εμβολιασμένοι. Σύνολο κλινικές και πρακτικές ασκήσεις είναι 148.000 άτομα. Για τις κλινικές ασκήσεις, πιστεύω ότι ο εμβολιασμός των φοιτητών θα μπορέσει να γίνει πριν το Πάσχα» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τις πρακτικές ασκήσεις, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, «η επιθυμία της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ξεκινήσουν τώρα. Αλλά θα εξαρτηθεί και από την επιτροπή. Για τα εργαστηριακά μαθήματα, υπό τις παρούσες συνθήκες το βλέπω δύσκολο να γίνουν πριν το Πάσχα. Θα παραταθεί όσο χρειαστεί το εξάμηνο για τα εργαστηριακά μαθήματα, ώστε να ολοκληρωθούν κανονικά. Για τις κατατακτήριες περιμένουμε από την επιτροπή των ειδικών, δεν το βλέπω να γίνονται πριν το Πάσχα» σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments