Αθλητισμός

Φένια Τζέλη: Προκρίθηκε στο Τόκιο

Φένια Τζέλη: Προκρίθηκε στο Τόκιο
Φένια Τζέλη: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο προκρίθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Φένια Τζέλη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ταεκβοντό Φένια Τζέλη, κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο της κατηγορίας των -57κ. από το προ-ολυμπιακό τουρνουά του ταεκβοντό της Σόφιας.

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα διεκδικήσει και η πρωταθλήτρια της πάλης Μαρία Πρεβολαράκη.

Φένια Τζέλη: Σημαντική πρόκριση τους Ολυμπιακούς

Η 19χρονη πρωταθλήτριά μας ξεκίνησε τους αγώνες της με νίκη επί της Λούτσα Πατακλφάλβι από την Ουγγαρία και στη συνέχεια έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα, επικρατώντας 21-16 της Λετονής Ινέσε Νταρβίντα (τρίτη φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), που ήταν το φαβορί της κατηγορίας. Στον ημιτελικό, η Τζέλη αντιμετώπισε την Κίμια Αλιζαντέχ, που αγωνίζεται με την Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων, επικράτησε 3-1 και πανηγύρισε την πρόκριση για το Τόκιο.

Στα -68κ. των ανδρών, ο Κώστας Χαμαλίδης νίκησε αρχικά τον Δανό Γιόργκενσεν, αλλά στον δεύτερο αγώνα του ηττήθηκε από τον Βόσνιο Χούσιτς και αποκλείστηκε.

Φένια Τζέλη: Τι δήλωσε μετά τη νίκη της

«Πίστεψα ότι θα έρθει αυτό το μετάλλιο, όταν πήρα τον τρίτο πόντο στον ημιτελικά. Το πίστεψα και έμεινα συγκεντρωμένη. Από την αρχή της διοργάνωσης ένιωθα ότι τα πάντα θα πάνε καλά σήμερα. Και δικαιώθηκα μέσα από νίκες απέναντι σε ποιο έμπειρες αντιπάλους,» επισήμανε πασιχαρής η Φένια Τζέλη.

Η νεαρή πρωταθλήτρια αισθάνεται δικαιωμένη, αφού όπως δήλωσε «παλεύαμε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα». Φένια Τζέλη

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Ζηνέλης, σχολίασε: «Τεράστια διάκριση για το ελληνικό ταεκβοντό. Η πρόκριση ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς όλων εκείνων που συμμετείχαν σε αυτήν την προ-Ολυμπιακή ομάδα.

Φένια Τζέλη: Συγχαρητήρια από Αυγενάκη

Συγχαρητήριο μήνυμα στην πρωταθλήτρια του ταεκβοντό Φένια Τζέλη, η οποία εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει: «Θερμά συγχαρητήρια στην Φένια Τζέλη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς “Τόκιο 2020”. Στα 19 της πήρε το εισιτήριο για Ιαπωνία από Προολυμπιακό στη Σόφια στα -57Kg. Μπράβο Φένια, πάμε για μετάλλιο όπως το 2018 στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments