Οικονομία

ΑΑΔΕ: Εξοπλίζεται με 5.000 tablet και laptop για e-ελέγχους

ΑΑΔΕ: Εξοπλίζεται με 5.000 tablet και laptop για e-ελέγχους
ΑΑΔΕ: Με tablet και laptop τελευταίας τεχνολογίας για την πραγματοποίηση επιτόπιων ελέγχων για την έκδοση αποδείξεων και τον έλεγχο της εγκυρότητας των παραστατικών που εκδίδονται θα ενισχυθούν τα κλιμάκια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Με tablet και laptop τελευταίας τεχνολογίας για την πραγματοποίηση επιτόπιων ελέγχων για την έκδοση αποδείξεων και τον έλεγχο της εγκυρότητας των παραστατικών που εκδίδονται θα ενισχυθούν τα κλιμάκια των ελεγκτών της ΑΑΔΕ.

Τι δήλωσε ο Γιώργος Πιτσιλής

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής ανέφερε πως η ΑΑΔΕ εξοπλίζεται άμεσα με 5.000 laptop τα οποία θα χρησιμεύσουν και για επιτόπιους ελέγχους.

Με τα tablet οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ίδια στιγμή τις αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του QRcode και θα μπορεί ο ελεγκτής να ελέγχει εάν η απόδειξη έχει περαστεί στα συστήματα της ΑΑΔΕ.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν ταμειακές μηχανές νέου τύπου που θα συνδέονται online με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Ποια άλλα στοιχεία ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Πιτσιλή

  • Μέσω του mybussinesSupport χορηγήθηκαν ενισχύσεις 8,6 δισ. ευρώ σε περίπου 750.000 επιχειρήσεις και καταβλήθηκαν 400 εκατ. ευρώ σε  ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια
  • Οι φορολογούμενοι απέφυγαν πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στις Δ.Ο.Υ. ενώ 135.000 κάτοχοι οχημάτων δεν χρειάστηκε να επισκεφθούν την Εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Ο κ. Πιτσιλής συμπλήρωσε ότι η ΑΑΔΕ μετά την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα λαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες για τις μισθώσεις τύπου AirBnB. Οι αναρτήσεις ακινήτων στην πλατφόρμα θα γίνονται υποχρεωτικά με την καταχώριση του Αριθμού Μητρώου Ακινήτων που έχει χορηγηθεί στους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων.

81 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για φορολογούμενους και επιχειρήσεις

Συνολικά 81 νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες έφερε στο «φως» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τη διευκόλυνση τόσο των φορολογουμένων όσο και των επιχειρήσεων.

Οι νέες υπηρεσίες αφορούν:

Α. Φορολογικό Μητρώο Β. Πληρωμές, Επιστροφές Φόρων, Ρυθμίσεις Γ. Δηλωτικές Υποχρεώσεις Δ. Πιστοποιητικά – Ενημερώσεις Ε. Οικονομική στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων ΣΤ. Άλλες υπηρεσίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments