Ελλάδα

Φωτιά στην Κορινθία: Τι δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων

Φωτιά στην Κορινθία: Τι δήλωσε ο δήμαρχος Μεγαρέων
Φωτιά στην Κορινθία: Την κρισιμότητα της κατάστασης περιέγραψε ο δήμαρχος Μεγαρέων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας, με τον Νίκο Χαρδαλιά να δηλώνει στην έκτακτη ενημέρωση ότι απόψε θα είναι μία δύσκολη βραδιά.

Μέχρι στιγμής έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για το Αλεποχώρι και σε άλλους οικισμούς της περιοχής, με τις αρχές να καλούν τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Την κρισιμότητα της κατάστασης από το πύρινο μέτωπο περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και συμπλήρωσε ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα όπως αναφέρει η λαϊκή ρήση, κινδυνεύει και το δικό σου, αυτό συμβαίνει τώρα με την πυρκαγιά στο Σχίνο.

Από τις 4 τα ξημερώματα με εισήγηση της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν οι εκκενώσεις οικισμών, ενώ όπως τόνισε «Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση, θα ξαγρυπνήσουμε και απόψε».

«Βάλαμε λεωφορεία και μεταφέραμε τους πολίτες που προέρχονταν από περιοχές που εκκενώθηκαν, στο δημοτικό στάδιο όπου υπήρχε διοικητική μέριμνα. Έμειναν κάποιες ώρες εκεί για να δούμε πως θα εξελίσσονταν η κατάσταση. Υπάρχει ένα κτήριο πλήρως εξοπλισμένο, πρώην γηροκομείο για διανυκτερεύσεις, αλλά το απόγευμα έφυγαν όλοι καθώς η περιοχή έχει πολλές δεύτερες κατοικίες – εξοχικά και είχαν κάπου να πάνε να μείνουνε».

Μεγάλες φωτιές στην περιοχή είχαν σημειωθεί στα Γεράνια το 2018 στην Κινέττα και στην περιοχή που δοκιμάζεται σήμερα, το 1982, υπενθύμισε ο κ. Σταμούλης.

Φωτιά στην Κορινθία: Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε στην έκτακτη ενημέρωση πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ. «Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις», είπε.

Ο ίδιος είπε πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

«Ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι», είπε ακόμα, λέγοντας ξεκάθαρα πως «θα είναι μια δύσκολη βραδιά». Κλείνοντας, τόνισε πως αναλόγως της εξέλιξης της πυρκαγιάς, οι Αρχές θα επανέλθουν με νεότερες ενημερώσεις, είτε γραπτές, είτε με ζωντανή ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments