Διεθνή

Ινδία: 3.847 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες – Πάνω από 211.000 κρούσματα

Ινδία: 3.847 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες – Πάνω από 211.000 κρούσματα
Ινδία: Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 211.298 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 3.847 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ινδία, τη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων που τελευταία έχει μετατραπεί στη χειρότερη εστία της έχει πλέον φθάσει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, που μάλιστα θεωρούνται πολύ υποτιμημένα από τους περισσότερους ειδικούς, τους 315.235 νεκρούς επί συνόλου 27,37 εκατ. μολύνσεων. Μόλις χθες τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου ξεπέρασαν τα 211.000, ενώ οι θάνατοι που σημειώθηκαν ήταν πάνω από 3.800. Ωστόσο η ελπίδες πλέον είναι στα εμβόλια της Pfizer/BioNTech και της AstraZeneca/Oxford, τα οποία αποδεικνύονται σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικά κατά της ινδικής και της βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβερνητική υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE).

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 211.298 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 3.847 ασθενείς με την COVID-19.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε αρχικά στην Ινδία, έχει εντοπιστεί επίσημα σε 53 χώρες και περιοχές. Ωστόσο σε έκθεσή του ο ΠΟΥ σημειώνει πως έχει λάβει πληροφορίες από ανεπίσημες πηγές κατά τις οποίες η παραλλαγή B.1.617 έχει εντοπιστεί σε ακόμη 7 περιοχές, δηλαδή συνολικά σε 60. Το θετικό είναι πως τα εμβόλια Pfizer/BioNTech και AstraZeneca/Oxford αποδεικνύονται σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικά κατά της ινδικής και της βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβερνητική υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE).

Το συγκεκριμένο στέλεχος του covid κρίνεται ως αρκετά μεταδοτικό τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες, τουλάχιστον της Δύσης, έχουν άρει τα περιοριστικά μέτρα με την αύξηση των εμβολιασμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments