Ελλάδα

Άνοιξαν τα γυμναστήρια: Όλα τα μέτρα και οι κανόνες λειτουργίας

Άνοιξαν τα γυμναστήρια: Όλα τα μέτρα και οι κανόνες λειτουργίας
Άνοιξαν τα γυμναστήρια: Όλα τα μέτρα και οι τρόποι λειτουργίας. Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκα; Οι κανόνες που θα ισχύουν για τα γυμναστήρια.

Μετά από πολλούς μήνες ανοίγουν τα γυμναστήρια την Δευτέρα 31 Μαΐου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στην πρόσφατη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε τα εξής ως προς το άνοιγμα των γυμναστηρίων:

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2
svg%3E

Χαρδαλιάς για μουσική στην εστίαση: «Ο καθένας θα αναλάβει και την ευθύνη αυτού»

Εμβρόντητος έμεινε ο Νίκος Χαρδαλιάς όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

«Η μουσική δεν κολλάει, προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους».

«Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η Επιτροπή των Επιδημιολόγων εκφράζει τους ενδοιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, πρώτον, είμαι αναγκασμένος αν τραγουδήσω, εύλογα, να έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρεάσω τους διπλανούς μου. Εάν δεν ακούω καλά, να φωνάζω δυνατότερα, άρα να εκφέρω περισσότερα σταγονίδια», εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Η μουσική είναι συνδυασμένη, εν τω μεταξύ, το ξέρουμε όλοι, με το χορό. Χορός σημαίνει μη τήρηση μέτρων αποστάσεων. Επίσης, η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ δημιουργεί κάποιες καταστάσεις, οι οποίες είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων».

Τι αλλάζει από σήμερα Δευτέρα 31/5

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία και τα μέτρα που ισχύουν για τον κορωνοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι αποφασίστηκε η χρήση των γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε υπαίθρους χώρους από τη Δευτέρα 31 Μαΐου, από ερασιτέχνες αθλούμενους και μόνο και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους επαγγελματίες αθλητές.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η τηλεργασία μειώνεται στο 25% από το 50%, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Self test: Τι ισχύει για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

Σημειώνεται παράλληλα ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δίνει διευκρινίσεις σε ό,τι αφορά τη διενέργεια self test για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.

Self test: Πότε διενεργείται

Όπως σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό (self test) διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/της εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία.

Self test: Πότε πρέπει να δηλωθεί

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας, για την εβδομάδα από 24.05.2021 έως 30.05.2021 οι εργαζόμενοι μπορούσαν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε μέρα έως και 30.05.2021. Η περίοδος ισχύος του εν λόγω τεστ, σύμφωνα και με τα ανωτέρω, ανέρχεται σε μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Συνεπώς για την εβδομάδα από 31.05.2021 έως 06.06.2021 οι εργαζόμενοι υποβάλλονται και δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μετά την παρέλευση επταημέρου από τη διενέργεια του test της προηγούμενης εβδομάδας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments