Διεθνή

Εμβολιασμοί εφήβων: Εννέα χώρες επιτρέπουν το εμβόλιο

Εμβολιασμοί εφήβων: Εννέα χώρες επιτρέπουν το εμβόλιο
Εμβολιασμοί εφήβων: Μέχρι σήμερα εννέα χώρες επιτρέπουν τους εμβολιασμούς σε παιδιά και εφήβους μετά το πόρισμα της ΕΜΑ για την Pfizer.

Σε εννέα χώρες της Ευρώπης έχει δωθεί το «πράσινο φως» για να γίνουν οι εμβολιασμοί των εφήβων και των παιδιών. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες ο ΕΜΑ επέτρεψε τους εμβολιασμούς των παιδιών 12 έως 15 με το εμβόλιο της Pfizer.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για την Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ελβετία και το Σαν Μαρίνο. Στη χώρα του Εμανουέλ Μακρόν, οι εμβολιασμοί παιδιών άνω των 12 ετών θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Στη Γερμανία, οι εμβολιασμοί παιδιών και εφήβων, ηλικίας 12-16 ετών, θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου, όπως δήλωσε η Καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ποιες χώρες επιτρέπονται οι εμβολιασμοί εφήβων

Στα χνάρια της ατμομηχανής της Ευρωζώνης και η Πολωνία με τις αρχές να ανακοινώνουν ότι οι εμβολιασμοί σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών θα ξεκινήσουν στις 7 Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό παιδιών από την ηλικία των 12 ετών και άνω εντός του Ιουνίου.

Από τις 31 Μαΐου, η Ιταλία ενέκρινε την χορήγηση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών. Η Αυστρία στοχεύει να εμβολιάσει πάνω από 340.000 παιδιά, ηλικίας 12-15 ετών μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Η Ουγγαρία ξεκίνησε τον εμβολιασμό εφήβων, ηλικίας 16 έως 18 ετών, στα μέσα Μαΐου.

Οι υγειονομικές αρχές της Ελβετίας ανακοίνωσαν ότι στις αρχές Μαΐου ζήτησαν την έγκριση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Από την 1η Ιουνίου, το Σαν Μαρίνο έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.

H έγκριση του εμβολιασμού των εφήβων από την ΕΜΑ

Την Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα αφού ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δήλωσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό γι’ αυτή.

«Λόγω των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της σύστασης του Ιατρικού Συμβουλίου, πήραμε την απόφαση ότι από τις 7 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών. Πρόκειται για 2,5 εκατομμύρια μαθητές», δήλωσε σε συνέντευξη ο Μιχάλ Ντβόρτσικ, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την εμβολιαστική προσπάθεια της χώρας. Pfizer

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments