Διεθνή

Πούτιν κατά ΗΠΑ: Κάνουν το ίδιο λάθος που έκανε και η Σοβιετική Ένωση

Πούτιν κατά ΗΠΑ: Κάνουν το ίδιο λάθος που έκανε και η Σοβιετική Ένωση
Πούτιν κατά ΗΠΑ: Σε δηλώσεις του, ο Ρώσος Πρόεδρος επιτέθηκε κατά της αμερικανικής ηγεσίας, με αφορμή τις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιτέθηκε στην αμερικανική ηγεσία, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ κακώς θεωρούν ότι είναι «αρκετά ισχυρές» ώστε να γλιτώσουν όταν εκτοξεύουν απειλές κατά άλλων χωρών. Όπως ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης, πρόκειται για ένα λάθος που οδήγησε στην κατάρρευση την πρώην Σοβιετική Ένωση. Υπενθυμίζουμε πως οι δύο ηγέτες είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από τον Λευκό Οίκο και το Κρεμλίνο. Στην Γενεύη, Μπάιντεν και Πούτιν αναμένεται να διεξάγουν συνομιλίες για «όλο το εύρος των επιτακτικών ζητημάτων», σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Ο Πούτιν προχώρησε στα παραπάνω σχόλια στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που διεξήχθη αργά το βράδυ της Παρασκευής μιλώντας για τις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, και λίγες ημέρες πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η κυβέρνηση του οποίου τον Απρίλιο επέβαλε μια ευρεία γκάμα κυρώσεων στη Ρωσία. Πούτιν κατά ΗΠΑ

Οι δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν κατά των ΗΠΑ

«Ακούμε απειλές από το Κογκρέσο, από άλλες πηγές. Όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής προσέγγισης των ΗΠΑ. Εκείνοι που το κάνουν προφανώς υποθέτουν πως οι ΗΠΑ έχουν τέτοια οικονομική, στρατιωτική και πολιτική ισχύ ώστε να μπορούν να γλιτώσουν. Δεν τρέχει κάτι, αυτό νομίζουν», είπε ο Πούτιν σημειώνοντας ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά του θυμίζει την Σοβιετική Ένωση.

«Το πρόβλημα με τις αυτοκρατορίες είναι ότι νομίζουν πως είναι αρκετά ισχυρές ώστε να κάνουν κάποια λάθη. Θα τους αγοράσουμε αυτούς τους ανθρώπους, θα τους εκφοβίσουμε, θα κάνουμε μια συμφωνία με αυτούς, θα τους δώσουμε περιδέραια, θα τους απειλήσουμε με πολεμικά πλοία. Και αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Έρχεται μια στιγμή που πλέον δεν μπορούν να λυθούν».

Πρόσφατα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε συναντηθεί και με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Λουκασένκο με αφορμή το περιστατικό με το αεροσκάφος της RyanAir.

Τι συζήτησαν Πούτιν και Λουκασένκο

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Πούτιν και Λουκασένκο συζήτησαν θέματα «οικονομικής συνεργασίας» και «αντιμετώπισης της πανδημίας», αλλά επίσης και το περιστατικό με το αεροσκάφος της RyanAir. Το Κρεμλίνο επέμεινε ότι ο Λουκασένκο «δεν διατύπωσε αιτήματα για επιπλέον οικονομική βοήθεια» προς την Ρωσία, η οποία είναι ο βασικός πιστωτής της Λευκορωσίας, αλλά οι δύο συμφώνησαν να εργασθούν «για την οργάνωση της αεροπορικής σύνδεσης» ανάμεσα στις δύο χώρες, με δεδομένα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments