Ελλάδα

FALCON EYE 2: Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας

FALCON EYE 2: Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας
FALCON EYE 2: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, η δεύτερη μέσα στο 2021, διμερής άσκηση Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας που διεξήχθη από 24 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διμερής στρατιωτική άσκηση (Live Exercise) Ελλάδας και Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας με την επωνυμία «FALCON EYE – 2». Μάλιστα, πρόκειται για την δεύτερη στρατιωτική άσκηση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών μέσα στο τρέχον έτος. Η εν λόγω στρατιωτική άσκηση διεξήχθη από 24 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου, στην αεροπορική βάση King Faisal στο Tabuk του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας. Την ίδια στιγμή υπενθυμίζουμε, στον εξοπλιστικό τομέα οι διεργασίες συνεχίζονται, με την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού να αξιολογεί τις προτάσεις που έχει στα χέρια της.

Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν στην αεροπορική βάση King Faisal 4 μαχητικά αεροσκάφη F-16 C/D Block 50 και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης της 341 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης (111 ΠΜ).

Η άσκηση «FALCON EYE 2»

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκτελέστηκαν πλήθος σύνθετων αεροπορικών αντικειμένων, με έμφαση σε αποστολές Dissimilar Air Combat Training (DACT), Large Force Employment (LFE) καθώς και αποστολές Offensive / Defensive Counter Air (OCA/DCA), αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

FALCON EYE 2

Η «FALCON EYE – 2» συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων αυξάνοντας την διαλειτουργικότητα αυτών και εντάσσεται στο πλαίσιο της επαύξησης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Παναγιωτόπουλος: Οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Κρήτη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο υπουργός Άμυνας κος Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε αναφερθεί στο αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε αξιόμαχοι. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια γι΄αυτό. Πάντα ήμασταν  αξιόμαχοι, απλά η προσπάθεια που συνεχίζεται και αποδίδει καρπούς είναι να καταστούμε ακόμα περισσότερο αξιόμαχοι. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με αγορές καινούργιων εξοπλιστικών συστημάτων και την αναβάθμιση και με την ολοκληρωμένη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων που είναι αρκετά, αλλά και με παρεμβάσεις για να αναβαθμιστεί και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που είναι άλλωστε και η ειδοποιός διαφορά. Πολλαπλασιαστής ισχύος όπως λέμε. Και στα δύο αυτά πεδία, στις δύο κατευθύνσεις, έχουμε κάνει νομίζω αρκετά αυτά τα δύο χρόνια. Η δουλειά μας και το καθήκον μας σαν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με τις εντολές και την έγκριση ασφαλώς του Πρωθυπουργού, είναι να κάνουμε τις ένοπλες δυνάμεις να κάνουν ακόμα καλύτερα την δουλειά τους όπως ξέρουν και μπορούν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments