Διεθνή

Ερντογάν: Αν λέτε ότι ο λαός πεινάει να τους ταΐσετε

Ερντογάν: Αν λέτε ότι ο λαός πεινάει να τους ταΐσετε
Ερντογάν: Μύδρους εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης εκ του βήματος της Βουλής σχετικά με την κριτική που έχει δεχθεί.

Σφοδρή κριτική έκανε o Ταγίπ Ερντογάν κατά της αντιπολίτευσης σχετικά με την κριτική που ασκούν στον Πρόεδρο για την οικονομία της χώρας. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας επίκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρος των ΗΠΑ. Ακόμη, πρόσφατα έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Πιο συγκεκριμένα, έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η δήλωση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον «πεινασμένο λαό», για τον οποίο μιλάει συνεχώς η αντιπολίτευση.

“Λένε πως ο λαός πεινάει, όλο αυτό λένε”

«Oι δήθεν ηγέτες πολιτικών κομμάτων συνέχεια λασπολογούν. Λένε πως ο λαός πεινάει, όλο αυτό λένε. Τότε αυτούς που κυκλοφορούν πεινασμένοι, να τους ταΐσετε εσείς!» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν από το βήμα της Βουλής.

Όπως φαίνεται, η αντιπολίτευση θα συνεχίσει να αναφέρεται στην οικονομία της χώρας και τη φτώχεια των πολιτών ενόψει των εκλογών του 2023, με τον τούρκο πρόεδρο να υποστηρίζει ότι είναι όλα ψέματα. Είναι βέβαιο ότι ο «σουλτάνος» βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς ο κοροναϊός επιδείνωσε περαιτέρω τα οικονομικά της χώρας, με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τη φράση αυτή.

“Αποφασίσαμε να αγοράσουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια που παραμένουν στις αποθήκες”

Σημειώνεται πως, με εντολή του τούρκου προέδρου, προ μηνών η κυβέρνηση είχε μοιράσει πατάτες και κρεμμύδια στις φτωχές και άπορες οικογένειες της Τουρκίας. O Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να στηρίξει και τους παραγωγούς πατάτας και κρεμμυδιών, αλλά και να βοηθήσει τους φτωχούς που καθημερινά αυξάνονται στη χώρα του, ανακοίνωσε ο ίδιος την απόφαση αυτή.

«Αποφασίσαμε να αγοράσουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια που παραμένουν στις αποθήκες και θα τα διανείμουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα το κάνουμε πριν από το Ραμαζάνι. 1,2 εκατ. τόνους πατάτες και περίπου 300.000 τόνους κρεμμύδια, είπαμε να τα αγοράσουμε εμείς ως κράτος και να τα δώσουμε στους πολίτες μας, στους φτωχούς και άπορους» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

H ατζέντα της συνάντησης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επόμενη εβδομάδα, θα έχει μια εκτεταμένη συζήτηση, για ζητήματα που περιλαμβάνουν την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Αφγανιστάν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης ορισμένων διαφορών μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας, δήλωσε τη Δευτέρα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Σάλιβαν είπε ότι τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Ερντογάν, που γνωρίζουν ο ένας τον άλλο εδώ και πολλά χρόνια, ανυπομονούν να έχουν μια «πρακτική» ευκαιρία για μια ευρεία ανασκόπηση των διμερών σχέσεων. Αυτό που δεν είπε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου και θεωρείται βέβαιο ότι θα θέσει ο Μπάιντεν στον Ερντογάν είναι και το ζήτημα των ρωσικών S-400.

Τετ-α-τετ Μπάιντεν – Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Στις 14 Ιουνίου ο Μπάιντεν θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας προβλέπεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών και περιφερειακών θεμάτων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στις 15 Ιουνίου θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συναντηθεί στις 16 του μηνός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments