Αθλητισμός

Ταξίδι στα αστέρια: Έρχεται η ταινία για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

Ταξίδι στα αστέρια: Έρχεται η ταινία για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό
Ταξίδι στα αστέρια: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της ταινίας.

Κυκλοφόρησε το trailer της ταινίας «Ταξίδι στα αστέρια» που παρουσιάζει την ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της γιγάντωσής του από την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Ταξίδι στα αστέρια: Δείτε το τρέιλερ

Είναι ένα βίντεο διάρκειας δυο λεπτών ικανό να ανατριχιάσει κάθε φίλο του Παναθηναϊκού, αλλά και του αθλητισμού; Είναι, όταν πρόκειται για το trailer της ταινίας που ετοιμάζει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα η «πράσινη» ΚΑΕ για την ιστορία του τμήματος μπάσκετ του «τριφυλλιού». Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια του trailer παίρνει κανείς μια πρώτη «γεύση» από όσα θα δει και το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει είναι εντυπωσιακό και συγκλονιστικό. Στη διάρκεια του βίντεο αντιλαμβάνεται κανείς το πώς ο Παναθηναϊκός γιγαντώθηκε επί των ημερών του Παύλου Γιαννακόπουλου και έγινε η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Ο Δάνης Κατρανίδης υποδύεται τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ενώ ο Αργύρης Πανταζάρας θα υποδυθεί τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ταξίδι στα αστέρια: Λίγα λόγια για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

Η ιστορία ξεκινά από την 3η Φεβρoυαρίου 1908, όταν ο Γιώργος Καλαφάτης μαζί με άλλους 40 αθλητές, ίδρυσαν τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Έντεκα χρόνια αργότερα, ιδρύθηκε και το τμήμα μπάσκετ. Ήταν το 1919 όταν ο ιστορικός ιδρυτής του Παναθηναϊκού παρακολούθησε τους «Πανσυμμαχικούς Αγώνες των Παρισίων», ρώτησε για τους κανονισμούς της καλαθοσφαίρισης, έλαβε την απαιτούμενη τεχνογνωσία και επέστρεψε στην Ελλάδα με τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να δημιουργηθεί το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, το οποίο έμελλε να γίνει το πλέον επιτυχημένο του Συλλόγου.

Βασικό στέλεχος της ομάδας μπάσκετ ήταν ο Απόστολος Νικολαΐδης, ο εκ των εμπνευστών και του εμβλήματος του Συλλόγου μας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Γερμανία, ο Απόστολος Νικολαΐδης είχε παρακολουθήσει την SpVgg Fürth, η οποία φορούσε πράσινα και λευκά χρώματα, έχοντας ως σήμα το τριφύλλι. Από αυτό ορμώμενος πρότεινε το συγκεκριμένο έμβλημα για τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments